Er zijn altijd die K-Drama OST's die alle gevoelens van de drama's terugbrengen, of het nu gelukkig of verdrietig is. OST's kunnen eigenhandig emoties oproepen waarvan we dachten dat we ze zouden loslaten met betrekking tot het drama. We tellen een paar van onze favoriete K-drama OST's af in dit artikel.

1. 'Overnieuw beginnen' door Gaho (Itaewon-klasse)

Er is maar één luisterbeurt nodig voor dit nummer om ons een opgepompt en hoopvol gevoel te geven. Als zodanig is het het perfecte ophaalnummer voor als je even in een dip zit. Als alternatief is het ook perfect voor je work-out-afspeellijst om je gemotiveerd te voelen en de wereld te veroveren. Het verhaal van Sae Ro Yi (betaald door Park Seo Joon) is ongetwijfeld inspirerend en daarom geeft de belangrijkste OST je ook hetzelfde gevoel: geïnspireerd, gemotiveerd, energiek en klaar om opnieuw te beginnen.

2. 'Mooi' van Crush (Goblin)

Verpletter serenades met zijn rustgevende, honingachtige stem in deze melancholische OST to Goblin, die als een perfecte achtergrond dient voor het tragische verhaal van Goblin en Eun Tak terwijl ze worstelen met het uitzoeken van hun noodlottige liefde. Dingen zijn nooit eenvoudig in hun wereld en het navigeren door gevoelens van bloeiende liefde is moeilijk zoals het is. De OST biedt echter precies de juiste hoeveelheid troost aan de angst van de kijkers terwijl ze wachten op het lot van de geliefden.3. 'Remember' van Dear Cloud (Hallo Monster)

Een nummer dat de relatie tussen de vervreemde broers in het verhaal van Hello Monster perfect weergeeft, 'Remember' is een nummer dat de sterkste harten kan laten huilen. Niets is niet emotioneel aan het nummer, van de tekst tot de zang en de melodie, de OST geeft leven aan de gevoelens die de broers al jaren koesterden.

4. 'Hier ben ik weer' door Yerin Baek (Crash Landing On You)

Alsof het verhaal van Crash Landing On You nog niet ontroerend genoeg was, wordt het ondersteund door de meest hartverwarmende en rustgevende zang van Yerin Baek, waardoor al onze emoties tot de rand komen. Er is geen manier waarop een fan niet zal huilen als dit nummer wordt afgespeeld, omdat het het verhaal van de reis van het RiRi-paar samenvat. Het kwellende liefdesverhaal en het nog meer hartverscheurende wachten dat volgde voordat de meest bevredigende reünie werd uitgedrukt in deze prachtige OST.

5. 'Foolish Love' van John Park (When The Camellia Blooms)

Er is geen andere OST die ons hart sneller doet kloppen van vreugde dan deze OST voor When The Camellia Blooms. Het lied vertelt het verhaal van hoe dwaas verliefd is op hun favoriete persoon en hoewel ze een beetje vreemd zijn, zijn ze nog steeds de beste. 'When The Camellia Blooms' is een warm helende drama over langzame maar gestage liefde en de OST is een passende weergave van de frisse opwinding en anticipatie van nieuwe liefde.

6. 'Your Shampoo Scent in The Flowers' door Jang Beom June (Wees melodramatisch)

Een ander lied over liefde en opwindende gevoelens, zij het een beetje verweerd, is de OST voor Be Melodramatic. Dit nummer speelt een cruciaal plotpunt in het begin van het drama en wordt gedurende het hele drama gespeeld om de hartverscheurende momenten tussen de twee hoofdrolspelers uit te drukken. Inderdaad, het zijn niet alleen die twee die de effecten van het nummer voelen, maar ook wij! We kunnen het niet helpen, maar wiegen als bloemen op het ritme van het lied.

7. 'Dive' door Jung Jin Woo (Mystic Pop-Up Bar)

Wanneer je een uitbarsting van energie nodig hebt om je op de juiste manier voort te stuwen, is deze OST de juiste keuze. Deze OST geeft perfect uitdrukking aan de impulsieve en zelfverzekerde sfeer van het drama en Kang Bae die zijn aanvankelijke aarzeling overwint om zijn favoriete duo te helpen, brengt gemakkelijk alle vrolijke en duizelingwekkende emoties van het drama terug en we kunnen er geen genoeg van krijgen!

8. 'Something' van Kang Daniel (supermarkt Saet-Byul)

Dit is een van de recentere, maar het is precies om die reden dat de herinneringen aan het drama nog vers in het geheugen van de kijkers gegrift staan. Als resultaat zal één keer spelen van dit nummer iedereen zeker doen terugdenken aan alle emoties die gevoeld worden terwijl hij de personages in het drama leert kennen en verliefd op hen wordt.

9. 'Wake Up' van Elaine (Het is oké om niet oké te zijn)

Nog een OST van een recent drama, dit is een enorme hit bij fans van het drama over de hele wereld, omdat het meestal gepaard gaat met schattige en eigenzinnige scènes in het drama in plaats van enkele van de emotioneel zware. Terwijl het drama bol stond van emotioneel geladen situaties, zijn de gelukkige kleine stukjes net zo, zo niet meer verfrissend. Ko Mun Young en Moon Gang Tae worden zeker en gestaag verliefd, maar soms allemaal tegelijk en dit nummer vertegenwoordigt die herfst perfect.

10. 'Love Story' door Lyn (Legend Of The Blue Sea)

Om de lijst af te sluiten met een klassiek liefdeslied over een klassiek liefdesverhaal met Lee Min Ho en Jun Ji Hyun, dit is er een voor de geschiedenisboeken. Niemand kan dit prachtig expressieve lied en de stem die het zingt vergeten. Elke K-Drama-fan zal dit zeker niet alleen herkennen in de eerste 5 seconden, maar ook bijna onmiddellijk beginnen met fangirlen bij het noemen ervan. Dat is de wereldwijde impact van het drama!