Aanpassingen en remakes van verhalen uit andere bestaande werken zijn heel normaal in de industrie. Zo hebben 'Boys Over Flowers', 'Princess Hours' en 'Good Doctor' veel versies uit verschillende delen van de wereld.

Maar wist je dat sommige van de K-Drama's waarvan je misschien hield, zijn afgeleid van verhalen die zijn gebaseerd op andere culturen?

Hier zijn vier van de beste drama's die waren gebaseerd op geweldige series uit de VS en Europa!1. 'Pakken'

Het Amerikaanse juridische drama 'Suits' domineerde van 2011 tot 2019 de televisie met in totaal negen seizoenen.

4 Amerikaans-Europese series die je misschien leuk vond als K-Drama's:(Foto: KBS Drama Official)
'Pakken'-poster

Vanwege de populariteit en het potentieel in de Zuid-Koreaanse entertainmentindustrie, besloot omroepnetwerk KBS om 'Suits' zelf opnieuw te maken.

VOOR HET GEVAL JE HET GEMIST HEBT: 5 Assepoester-achtige series om te binge als je 'A Business Proposal' mist: 'Wat is er mis met secretaris Kim', 'The Heirs', Meer

Park Hyung Sik en Jang Dong Gun, populaire acteurs met uitstekende vaardigheden, leidden het drama. Dankzij hen genoot de show een enorm succes, met een gemiddelde kijkersscore van 11% in de laatste uitzending

2. 'Een gewone dag'

Kim Soo Hyun en Cha Seung Won werkten samen om de Zuid-Koreaanse remake van de BBC-serie 'Criminal Justice' te versieren.

(Foto: Coupang Spelen)

'One Ordinary Day' is een achtdelig drama dat een nieuw perspectief geeft op het rechtssysteem van Zuid-Korea.

Nog een gewone dag(Foto: Coupang Play Instagram)

De verwachtingen waren zonder twijfel erg hooggespannen voor de twee echte sterren. En zoals verwacht, overtroffen Kim Soo Hyun en Cha Seung Won die verwachtingen, wat aantoont hoe getalenteerd en veelzijdig ze zijn.

3. 'Criminele geesten'

'Criminal Minds' met Lee Joon Gi, Moon Chae Won, Lee Sun Bin en meer is een van de meest populaire misdaad- en mysterieseries in Zuid-Korea.

4 Amerikaans-Europese series die je misschien leuk vond als K-Drama's:(Foto: tvN Drama Official)
Poster 'criminele geesten' | Lee Joon Gi

Het is een bewerking van het beroemde Amerikaanse misdaaddrama met dezelfde naam in 2017 met in de hoofdrol A.J. Kok.

Het drama volgt het verhaal van een criminele profiler die criminelen opspoort om hun zaken op te lossen en te sluiten.

4 Amerikaans-Europese series die je misschien leuk vond als K-Drama's:(Foto: tvN Drama Official)
'Criminal Minds'-stills

'Criminal Minds' domineerde niet alleen de Zuid-Koreaanse televisie, maar trok ook kijkers uit landen buiten het land, zoals de Filippijnen, Singapore, Maleisië en meer.

4. 'De wereld van getrouwd'

Zuid-Koreaans drama 'The World of Married' vermaakt, opgewonden,en tevreden kijkers in 2020 tijdens de eerste golf van de COVID-19-pandemie met zijn herkenbare, vertrouwde en vermakelijke elementen.

(Foto: JTBC)

Met in de hoofdrollen Kim Hee Ae, Park Hae Joon en Han So Hee gaf het drama perfect het verhaal weer van een getrouwd stel wiens verraad aan elkaar leidde tot een wervelwind van wraak, verdriet en genezing.

(Foto: JTBC)

Het drama genoot zeven opeenvolgende weken een solide dubbele cijferbeoordeling. 'The World of Married' is een bewerking van de Amerikaanse serie 'Doctor Foster'.

BONUS!

'Geldroof: Korea - Gezamenlijke Economische Ruimte'

In 2022 zal Netflix de Zuid-Koreaanse remake van de populaire Spaans-Amerikaanse serie 'Money Heist' uitbrengen, die in alle delen van de wereld zeer geliefd is.

(Foto: JTBC officiële Instagram)

Met Park Hae Soo, Jeon Jong Seo, Yoo Ji Tae en meer in de hoofdrollen, werken Netflix en JTBC hand in hand aan de regie van het drama 'Money Heist: Korea - Joint Economic Area'.

LEES OOK: 4 geweldige drama's om K-Drama Land aan je vrienden te introduceren: 'My Name', 'Crash Landing on You', meer

Het toont een gijzeling op het Koreaanse schiereiland, waarbij geniale strategen en tactische mensen met verschillende capaciteiten betrokken zijn.

(Foto: Netflix Korea) (Foto: Netflix Korea)

Het is veilig om te zeggen dat 'Money Heist: Korea - Joint Economic Area' het meest verwachte werk van het jaar is. Blijf op de hoogte voor meer updates!

Kiltandkeeley is eigenaar van dit artikel.

Geschreven door Elia Mully.