K-Drama's die zich afspelen in de jaren '80 en '90 brengen fans en kijkers terug naar de tijd dat het leven nog simpel was. Er waren geen smartphones, hightech gadgets en multifunctionele apparaten.

Daarnaast kan het sentimentele element iedereen emotioneel maken. De rauwheid en echtheid van deze serie zal elke kijker raken!

Als je geïnteresseerd bent om iets leuks en nostalgisch te zien, bekijk dan nu deze goede oude K-Drama's!1. 'Antwoord 1988'

De 'Reply'-franchise is zeker de beste keuze als je iets wilt dat je doet denken aan de goede oude tijd!

(Foto: tvN)

Het klassieke coming-of-age-drama 'Reply 1988' is gewoon een binge-waardige serie. Het volgt het verhaal van vijf vrienden, waaronder Girl's Day Hyeri, Park Bo Gum, Ryu Jun Yeol, Go Kyung Pyo en Lee Dong Hwi, die in dezelfde buurt zijn opgegroeid.

(Foto: tvN)

'Reply 1988' zal absoluut veel herinneringen aan jou en je vrienden terugbrengen! Bekijk hem nu op Netflix!

2. 'Dhr. Zonneschijn'

Lee Byung Hun en Kim Tae Ri's historische drama 'Mr. Sunshine' had kijkers aangesloten tot dit schrijven!

(Foto: Netflix Korea)

Het toont het verhaal van een jonge jongen die na het Shinmiyangyo-incident in 1871 naar de Verenigde Staten vlucht om een ​​einde te maken aan de slavernij.

VOOR HET GEVAL JE HET GEMIST HEBT: 'Dhr. Sunshine' Cast-update 2022: dit zijn Lee Byung Hun, Kim Tae Ri, Yoo Yeon Seok's nieuwste werken om uit te checken

Naast het prachtige decor van 1800 Zuid-Korea biedt het drama ook indrukwekkende karakterontwikkelingen die in andere K-Drama's niet te zien zijn.

(Foto: tvN Drama)
Lee Byung Hun, Kim Tae Ri

Het laat ook zien hoe het land worstelde tijdens de slavernij.

3. 'Ga terug koppel'

Wat zou je doen als je wakker wordt en ineens een veel jongere versie van jezelf bent?

In het romantische romantische drama 'Go Back Couple' uit 2017 spelen Son Ho Jun en Jang Na Ra een 38-jarig getrouwd stel dat gezegend is met een kind.

Jang Nara(Foto: KBS DRAMA officiële Instagram)

Hun langdurige relatie bereikte een punt waarop de scheuren die ze probeerden te verbergen nu zichtbaar worden. Het maakte hun leven somber.

Op een dag keren ze terug naar hun jongere zelf als universiteitsstudenten. Hierdoor konden ze hun eerdere beslissingen wijzigen.

LEES VERDER: 5 Koreaanse acteurs die ooit zijn opgeleid om atleten te worden: Song Joong Ki, Song Hye Kyo, Ahn Bo Hyun, meer

Het melodrama van Son Ho Jun en Jang Na Ra geeft perfect de onvoorwaardelijke liefde van ouders weer en hoe beslissingen iemands leven blijvend beïnvloeden.

4. 'Vijfentwintig, Eenentwintig'

Netflix' blockbuster hitserie 'Twenty Five, Twenty One' geeft kijkers een kijkje in het leven van vijf vrienden die hun dromen najagen ondanks de onverwachte zorgen en worstelingen van het leven.

Twenty Five Twenty One(Foto: tvN's officiële Instagram)
Twenty Five Twenty One

Met Nam Joo Hyuk, Kim Tae Ri, WJSN Bona, Choi Hyun Wook en Lee Joo Myung belicht 'Twenty Five, Twenty One' de belangrijke aspecten in iemands leven: familie, vriendschappen, liefde, dromen en carrière.

Vijfentwintig Eenentwintig | Nam Joo Hyuk, Kim Tae Ri(Foto: tvN's officiële Instagram)
Vijfentwintig Eenentwintig | Nam Joo Hyuk, Kim Tae Ri

Het toont het verhaal van een aspirant-schermer en een nieuwsverslaggever die ooit een conglomeraat-erfgenaam was. Hun dromen kwamen in gevaar toen de IMF-crisis in Zuid-Korea plaatsvond. Het dwong hen zich aan te passen aan de abrupte veranderingen van het leven terwijl ze probeerden te genieten van hun jonge volwassenheid.

Kiltandkeeley is eigenaar van dit artikel.

Geschreven door Elia Mully.