Het fascinerende aan Zuid-Koreaanse sterren is hoe ze niet alleen bekwaam zijn in acteren, maar ook op verschillende gebieden. Wist je dat enkele van de meest populaire acteurs hun carrière begonnen als beginnende professionele atleten?

Blijf lezen om meer te weten te komen over de acteurs die ooit hebben getraind om atleet te worden!

1. Ahn Bo Hyun

Ahn Bo Hyun, de acteur die veel buzz genereerde na zijn optreden in megahitseries 'My Name' en 'Yumi's Cells', was ooit een professionele atleet.Ahn Bo Hyun(Foto: Instagram van Singles Magazine)

Voorafgaand aan zijn acteerdebuut was Ahn Bo Hyun een professionele en nationale bokser. Hij begon zijn opleiding op de middelbare school om onderdak en voedsel te krijgen, en deed mee aan vele amateurbokswedstrijden.

Ahn Bo Hyun(Foto: tvN / Naver)
Ahn Bo Hyun

Door zijn harde werk won de acteur een gouden medaille op een nationale bokswedstrijd. Hij stopte met de sport nadat hij geblesseerd was geraakt. Daarna begon hij zijn carrière als model en waagde hij zich al snel aan acteren.

2. Lee Si Young

Nog een raketponser in de industrie! De Zuid-Koreaanse actrice Lee Si Young verbreedde haar carrièrespectrum tijdens het acteren.

Lee Si Young(Foto: Lee Si Young officiële Instagram)

Ze besloot te gaan boksen nadat ze een professionele training had gevolgd voor haar laatste project, dat later werd geannuleerd.

Lee Si Young Sweet Home(Foto: Instagram)

Na talloze prijzen te hebben gewonnen, werd Lee Si Young de eerste Zuid-Koreaanse vrouwelijke beroemdheid die de titel 'Koreaanse amateurvertegenwoordiger bokser' ontving tijdens de '2013 National Athlete Contest'.

Dit vind je misschien leuk: 5 Webtoon-gebaseerde K-Drama's om dit weekend te binge: we zijn allemaal dood, Yumi's Cells, een zakelijk voorstel, meer

In 2015 stopte ze helaas voortijdig met boksen vanwege een ontwrichte schouder waardoor haar orthodoxe houding veranderde in een linkshandige houding.

3. Song Hye Kyo

Song Hye Kyo, de ster van 'Descendants of the Sun', volgde ooit een opleiding tot kunstschaatsatleet voordat ze als actrice debuteerde.

Song Hye Kyo(Foto: Vogue Hong Kong | Chaumet Official)

De actrice bracht jaren door met het beheersen van de sport, maar besloot al snel de training niet voort te zetten. Ze trad vervolgens toe tot de entertainmentindustrie nadat ze werd ontdekt door een talentenbureau.

4. Lied Joong Ki

Song Hye Kyo's 'Descendants of the Sun' co-ster en ex-man Song Joong Ki was ooit ook een nationale atleet!

Song Joong Ki(Foto: Historydnc officiële Instagram / Netflix)

De acteur is al meer dan 12 jaar een voormalig nationaal atleet voor shorttrack. Hij vertegenwoordigde zijn geboorteplaats, Daejeon, op de nationale kampioenschappen.

Helaas blesseerde Song Joong Ki zijn enkel waardoor hij niet aan de wedstrijd kon deelnemen. Hierdoor besloot hij zijn schaatscarrière niet voort te zetten.

Song Joong Ki(Foto: Historydnc officiële Instagram | Netflix)

In zijn recente drama's 'Triple' en 'Vincenzo' demonstreerde de topacteur zijn nog levende talent in de arena als skater. Bekijk het hier:

5. Seo Ji Sub

De originele 'oppa' en topster Seo Ji Sub trainde om zwemmer te worden toen hij 10 was.

Dus Ji Sub(Foto: 51K officiële Instagram)

Gedurende 11 jaar beheerste hij alle zwem-, ademhalings- en wedstrijdtechnieken van een zwemmer. Hij voegde zich zelfs bij het nationale team en nam het brons mee naar huis op het Koreaans Nationaal kampioenschap in 1997.

Toen hij een beroemdheid werd, stopte hij met concurreren als zwemmer en concentreerde hij zich alleen op zijn carrière.

LEES VERDER:5 onderschatte coming-of-age-drama's en films om een ​​keer in je leven te zien

Desondanks houdt de 45-jarige ster zijn lichaam slank en stevig als acteur, model en zanger.

Kiltandkeeley is eigenaar van dit artikel.

Geschreven door Elia Mully.