Sommige van de Koreaanse drama's die met succes zijn uitgebracht, grepen fans en kijkers met hun romantische en komische elementen en veelbelovende plots.

Sommigen van hen eindigden echter met onbevredigende eindes, vaker wel dan niet cliché en gehaast.

Hier zijn enkele van de beste en meest geliefde K-Drama's met eindes die kijkers willen veranderen.1. 'Inktvisspel'

'Squid Game' is zonder twijfel een van de beste releases van het jaar 2022. De serie domineerde niet alleen de Zuid-Koreaanse televisie, maar ook de Amerikaanse scene.

Inktvis Spelletjes(Foto: Netflix Korea)

'Squid Game' en zijn acteurs Lee Jung Jae, Park Hae Soo, Jung Ho Yeon en meer kregen lovende kritieken voor hun optredens bij de Golden Globe Awards, American Cinema Editors Awards en meer.

Het einde van de serie stelde fans echter teleur, ondanks het buitensporige succes. Er waren mazen in de hele show en niets werd goed uitgelegd.

(Foto: Netflix Korea officiële Instagram) Kim Hye Yoon en SF9(Foto: Netflix Korea officiële Instagram)

In de serie, in plaats van zich te herenigen met zijn dochter, verlaat het hoofdpersonage zijn vlucht om zich bij een andere versie van 'Squid Game' aan te sluiten.

Er waren zeker gemengde reacties, maar nu er een tweede seizoen komt, hopen fans en kijkers op een realistisch en overtuigender einde voor de veelgeprezen serie.

2. 'Buitengewone jij'

De romantische serie 'Extraordinary You' van SF9 Rowoon en Kim Hye Yoon is een van de meest controversiële releases in de geschiedenis, aangezien fans verdeeld zijn over het einde.

IU(Foto: Twitter)

Sommige fans van de serie vinden het perfect, terwijl sommigen het eentonig en saai vinden.

LEES VERDER: 4 K-Drama's Met Badass Vrouwelijke Detectives: 'Signal', 'Happiness' Meer

(Foto: Twitter)

Hoewel het drama soms behoorlijk vermakelijk en frustrerend is (vanwege de wendingen), voldeed 'Extraordinary You' niet aan de verwachtingen van de kijkers met zijn cliché en onaantrekkelijk einde.

3. 'Scharlaken Hart Ryeo'

IU, Kang Ha Neul, Lee Joon Gi's romantische melodrama 'Scarlet Heart Ryeo' is verreweg het meest controversiële drama aller tijden.

Lee Joon Gi 1(Foto: IU's Instagram)

Met zijn aangrijpende verhaal kostte 'Scarlet Heart Ryeo' niet veel tijd om fans en kijkers te verleiden. Afgezien van de voorspoed, zijn de prestaties van de cast lovenswaardig.

De laatste aflevering verpletterde echter de harten van zijn enthousiaste fans met zijn einde, en liet een enorme leegte in het hart achter die niets ooit kan vullen.

(Foto: Instagram van Lee Joon Gi)

'Scarlet Heart Ryeo' is een geweldig drama, en het ontbreken van seizoen twee is zo jammer.

3. 'Een zakelijk voorstel'

Verrassend is dat het onlangs afgesloten romcom-drama 'A Business Proposal' in dit rijtje is opgenomen.

(Foto: SBS Drama Official)
Ahn Hyo Seop, Kim Sejeong

Tijdens de uitzending hebben Kim Sejeong, Ahn Hyo Seop, Kim Min Gyu en Seol In Ah met succes de harten van de kijkers gestolen.

Gedurende zes opeenvolgende weken stond het drama bovenaan de ranglijst van meest buzzwaardige drama's en acteurs. Het kreeg ook veelbelovende solide dubbele cijfers.

(Foto: SBS Drama Official)
Ahn Hyo Seop, Kim Sejeong

Fans en kijkers waren ontevreden over het vage einde. Toegegeven dat het drama een snelle stroom had, leek het einde zo gehaast dat de kijkers teleurstelde.

LEES OOK: 4 occulte drama's, films om naar te kijken om de kijkervaring op te fleuren: 'Save Me', 'Hellbound', Meer

Hoewel het eindigde met een vrolijke noot, wilden de kijkers meer van het leven van de personages zien dan elkaars liefdesbekentenissen en voorstellen.


5. 'Vijfentwintig, eenentwintig'

Bij 'Scarlet Heart Ryeo' horen Kim Tae Ri en Nam Joo Hyuk's 'Twenty Five, Twenty One'.

(Foto: tvN Drama Official)
Kim Tae Ri

Acht weken lang behaalde het tvN-drama solide kijkcijfers, wat de onmiskenbare 'BaekDo Fever' en het enorme succes van het drama betekende.

Desondanks kreeg het drama veel kritiek omdat het de fans een vaag en open einde gaf in de laatste aflevering.

(Foto: tvN Drama Official)
Nam Joo Hyuk (Foto: tvN Drama Official)
Nam Joo Hyuk, Kim Tae Ri

Met name het geliefde koppel Na Hee Do (Kim Tae Ri) en Baek Yi Jin's (Nam Joo Hyuk) liep niet goed af. Het verpletterde verder de harten en zielen van de kijkers.

Tot aan dit schrijven uiten fans en kijkers nog steeds hun teleurstelling over het 'te realistische' einde van hun favoriete romantische sportdrama.

Welk drama is jouw favoriet? Wat vind je van het einde? Deel het met ons in de reacties hieronder!

Kiltandkeeley is eigenaar van dit artikel.

Geschreven door Elia Mully.