Regerend UFC-middengewichtkampioen Chris Weidman roept Vitor Belfort op voor bedrog tijdens de UFC 187-weging van de strijders.

Chris Weidman beschuldigde Vitor Belfort van bedrog. De huidige UFC middengewicht kampioen beweerde dat hij niet openhartig was over Belfort's vals verleden, maar hij kon het niet langer geheimhouden toen hij oog in oog kwam te staan ​​met Vitor Belfort tijdens de UFC 187 weging.

Chris Weidman vertelde ESPN , 'Ik ga hem ervoor laten boeten,' voegde hij eraan toe, 'Cheaters gedijen nooit. Ik ga ervoor zorgen dat dat gezegde blijft hangen.'Chris Weidman, die zaterdagavond tijdens UFC 187 zijn titel van 185 pond zal verdedigen tegen Belfort, beschuldigde zijn uitdager van bedrog nadat een willekeurige drugstest had uitgewezen dat zijn testosteronniveaus naar verluidt hoger waren dan normaal, volgens rapporten op FOX Sports .

Direct na de weging vertelde Weidman aan UFC-commentator Joe Rogan dat hij hem met rust liet over dit hele drugstestgedoe. Maar toen kwamen we er net tijdens het kamp achter dat hij een testosteronscore van 1200 had.' Weidman zei dat hij 10 jaar jonger is dan hij en dat hij een veel hoger testosteronniveau heeft.

'Deze man speelt nog steeds vals. Ik zal hem er morgenavond voor laten boeten,' zei Weidman tegen Rogan.

De voormalige licht-zwaargewicht titelhouder, Belfort, kwam in het verleden onder vuur te liggen vanwege het gebruik van PED's. Hij testte positief voor 4-Hydroxytestosterone na zijn gevecht in oktober 2006 tegen Dan Henderson. Dat is niet alles, hij testte zelfs positief op zijn gebruik van testosteronvervangende therapie (TRT) tijdens zijn gevechten tegen Michael Bisping, Luke Rockhold en Dan Henderson in 2013, en hij won ze allemaal. Dit heeft de situatie duidelijk niet geholpen.

Hoewel de Nevada State Athletic Commission Belfort destijds een vrijstelling gaf voor het gebruik van TRT, verbood het de praktijk in februari 2014.

Belfort daarentegen blijft de beschuldigingen van bedrog negeren en blijft gefocust op zijn titelschot.

Vitor Belfort vertelde Rogan dat het een droom is en dat hij die naleeft. Hij voegde eraan toe dat hij blij is om in de UFC te zijn en te presteren, en dat hij klaar is om te winnen. Zowel de UFC als de Nevada State Athletic Commission hebben geen enkele mislukte willekeurige drugstest voor Belfort gemeld tijdens zijn UFC 187-gevechtskamp. Een test op fight night zal worden uitgevoerd op alle vechters op de kaart.

Tijdens een persconferentie in februari over het nieuwe PED-beleid van de UFC zei UFC-CEO Lorenzo Fertitta: 'Je wordt getest in competitie. Je wordt buiten competitie getest. En als je prestatieverhogende middelen gebruikt, word je gepakt en staan ​​daar flinke straffen op.'

Brett Okamoto van ESPN verkreeg, bestudeerde en publiceerde later resultaten waaruit bleek dat Weidman een testosteron:epitesetosteronniveau van 0,92 had, en Belfort daarentegen een T:E-verhouding van 1,7.

De meeste mannen hebben een T:E-ratio van 1,0, MMAJunkie dat is genoteerd.