Nu hij koning Jengjong is geworden, maakt de royalist die voorheen bekend stond als prins Yo er onmiddellijk een punt van om alle mogelijke bedreigingen voor zijn heerschappij uit te schakelen. Wat in alle eerlijkheid best redelijk klinkt. Bedenk dat de laatste twee koningen het slachtoffer werden van moordpogingen, grotendeels omdat ze geen zorgvuldige aandacht schonken aan onmiddellijke binnenlandse bedreigingen. Toegegeven, die dreiging was prins Yo zelf, maar toch is hij op dit moment duidelijk niet erg populair.

'Scharlaken Hart: Ryeo' voelt op deze manier een beetje lasterlijk voor de eerste drie koningen van Goryeo. De eerste twee kwamen over als incompetent, en nu is de derde expliciet slecht. Maar desondanks zijn ze er alle drie op de een of andere manier in geslaagd de loyaliteit van het leger te behouden. Nou ja, behalve de derde, want Soo-kyeong was nooit een fan van prins Yo. Maar hoewel hij de enige generaal is die we ooit hebben gezien, bevindt Soo-kyeong zich blijkbaar in een minderheidspositie als het gaat om de nieuwe baas.Hoewel Soo-kyeong's echte relevantie in het complot ligt bij Soon-deok, wiens romance met prins Eun eindelijk tot wasdom komt. Opgemerkt moet worden dat op dit moment Soon-deok en prins Eun ergens tussen de twee en vier jaar getrouwd zijn (het is onduidelijk omdat het tijdsverloop zo vaag is), zodat ze tot nu toe geen gesprek hebben gehad zoals dit is, nou ja, nogal dom. Hun scènes slagen er in ieder geval in om schattig te zijn.

Allemaal hetzelfde, zoveel van 'Scharlaken Hart: Ryeo' is zo onvermijdelijk dwaas dat het moeilijk is om alles wat er in het verhaal gebeurt zeer serieus te nemen. Dat is jammer, want Soo heeft eindelijk een essentiële rol gekregen in de koninklijke intriges, door actief deel te nemen aan het verzamelen van informatie, planning en hopelijk daadwerkelijke uitvoering van wat het uiteindelijke doel ook is. Zelfs als Soo niet per se competent of logisch is in deze acties, gaat het feit dat ze probeert een lange weg.

Al zal het waarschijnlijk niet genoeg zijn. Een van de grootste existentiële problemen met 'Scharlaken Hart: Ryeo' is dat Goryeo zelf als concept niet bijzonder goed gedefinieerd is. Het is moeilijk om te investeren in de koninklijke intriges als iemand die ooit in de buurt van de troon komt, ofwel redelijk dom of expliciet slecht is. Lang geleden, tijdens het hele regenritueel, was er een behoorlijke discussie over de rol die een vorst moet spelen voor zijn onderdanen. Maar nu? Het lijkt gewoon niet uit te maken.

Bron: HanBioscoop