Sinds de komst van het nieuwe personeel is er weinig rust te vinden in het Doldam Ziekenhuis, en het wordt steeds erger. Een zeer delicate situatie ontstaat wanneer het leger betrokken raakt bij een patiënt en Seo-jeong wordt bedreigd met een rechtszaak door de familie van de DUI-dader. Ondertussen probeert juf Kim alles onder controle te houden en observeert hoe zijn twee meest vertrouwde leerlingen reageren op de machtsspelletjes.

zien' Romantisch Dokter Leraar Kim ' ga van een verhaal over het personeel van een klein ziekenhuis, zijn patiënten en de morele implicaties van leven en dood in de geneeskunde naar een verhaal over politiek is triest, maar ik waardeer dat het drama nog steeds tijd maakt voor sociaal commentaar. Toont als ' Afstammelingen van de zon ' kan een romantisch beeld van het leger schetsen, maar de realiteit kan veel harder zijn. Dit is geen verrassing, gezien de omgeving die het leger soms cultiveert, en waar overal horrorverhalen over bestaan.Pesten gebeurt, net als veel ergere dingen en dit als thema voor de aflevering gebruiken, maar ook een platform voor de machtsstrijd tussen de ziekenhuizen is een goed uitgevoerde keuze. De aflevering had echt kunnen lijden als de makers deze twee benaderingen niet goed hadden gecombineerd. Het is een klein detail, maar deze nieuwe subplot ondersteunt ook de vorige verschijning van Hwang Chan-seong , omdat hij niet langer een willekeurige patiënt is die alleen voor die cameo aan het verhaal wordt toegevoegd.

Het belangrijkste is dat dit verhaal een echte test is voor Dong-joo ( Yoo Yeon-seok ). Een deel van mij zou graag willen geloven dat hij Yoon-wan's ( Choi Jin-ho-I ) aanbieden en dat hij gewoon zijn plannen wil weten om Doldam te helpen. Aan de andere kant is hij al heel lang een zeer egoïstisch karakter en hoewel zijn gedrag is verbeterd, hebben we echt geen idee wat er in zijn hoofd omgaat of wat er met zijn ethiek gebeurt. Zo'n slinks plan lijkt hem ook ongewoon slim.

Dit is precies het tegenovergestelde voor Seo-jeong ( Seo Hyeon-jin ), omdat haar eigen principes onwankelbaar zijn. Ze moet gewoon zorgvuldiger door haar omgeving navigeren. Haar gedrag ten opzichte van de DUI-dader is ongepast, maar ik geniet enorm van hoe ze omgaat met het schaamteloze gedrag van zijn enablers. Het is verfrissend om meer vrouwelijke hoofdrolspelers te zien die niet verwelken en aanvallen accepteren, maar haar woorden versterken ook de moraal van de situatie.

Nog een opmerking, ik denk dat we nu leraar Kim's ( Han Seok-Kyu ) plan, maar ook op de gedachten van de man. Is hij een meester in vooruitziendheid en strategie of bluft hij? Mysterie is leuk, maar halverwege de serie betekent dat we het titulaire personage net iets beter moeten kennen. Als ik hebzuchtig kan zijn, zou ik graag Gi-tae willen begrijpen ( Ik ben Won-hee ) ook beter.

' Romantisch Dokter Leraar Kim ' wordt geregisseerd door Yoo In-sik , geschreven door Kang Eun-kyeong en functies Han Seok-Kyu , Yoo Yeon-seok , Seo Hyeon-jin en Kim Hong-pa .

Bron: Hancinema