Goed nieuws voor gamefans, want nieuwe gameplay-video's voor 'Final Fantasy XV' zijn onthuld, samen met een nieuwe oproep om deel te nemen aan de game.

VG24/7 plaatste verschillende gameplay-video's voor de 'Final Fantasy XV'-demo 'Episode Duscae' tijdens de PAX 2015-presentatie op 7 maart 2015. De video's belichten het nieuwe vechtsysteem, de introductie van elk personage en een 'Chocobo Post' als de game's hoofdontwerpers Wan Hazmer en Prasert Prasertvithyakarn leggen in detail uit wat ze kunnen verwachten van de demo wanneer deze volgende week wordt gelanceerd.Alex Donaldson uit VG24/7 gaf een meer gedetailleerde uitleg over de 'FFXV'-demo met betrekking tot het vechtsysteem.

'Spelers besturen alleen Noctis, met zijn drie bondgenoten die worden behandeld door AI die redelijk lijkt als ze niet gefocust zijn. Er is helaas geen methode om aan te passen hoe je bondgenoten zich gedragen zoals FF12's Gambits of zelfs de basisschakelaars van Mass Effect - zij behandelen zichzelf, en jij ook. Dit is een actie-RPG en is net zo ver verwijderd van de typische turn-based-vorm van FF als de serie ooit is geweest,' zei Donaldson.

Donaldson voegt eraan toe: 'Er is veel ophef gemaakt over gevechten, met name over het feit dat je voor een combo alleen Square ingedrukt hoeft te houden. Aanvallen komen opeenvolgend uit als je dat doet, maar dat maakt de gevechten van FF15 niet per se simplistisch... Ontwijken is cruciaal, omdat dit zorgt voor tegenaanvallen en follow-ups die van vitaal belang zijn bij het uitschakelen van grotere wezens. De kop is deze: als je Square gewoon ingedrukt houdt, sterf je tegen de meer uitdagende vijanden. Gemakkelijk.'

Dubbele schokbrekers eerder gemeld dat spelers niet al hun vaardigheden met een enkel wapen kunnen gebruiken en Square Enix zal tijd hebben om deze vaardigheden te verbeteren op basis van de feedback van de mensen die de demo hebben gespeeld.

Wat betreft de plotdetails van de demo, zei Donaldson dat de demo begint met Noctis en zijn vrienden Gladiolus, Prompto en Ignis, die wakker worden uit hun kamp omdat hun auto om onbekende redenen beschadigd is. De groep moet een manier bedenken om de auto tijdens de demo te repareren, wat ertoe leidde dat ze tijdelijke jagers op groot wild werden.Dit zou verklaren waarom Noctis en zijn groep verschillende dieren en vreemde wezens zoeken en bestrijden die aanwezig zijn in de demo-aflevering.

Ten slotte fungeert de Chocobo Post als een soort pitstop voor spelers die willen uitrusten, voorraden willen kopen of zelfs een Chocobo willen huren om op te rijden en het hele gebied te verkennen.

Hajime Tabata heeft eerder verteld IGN dat 'FFXV' voor 60 procent compleet is met de hulp van hun partner Taiwanese bedrijf XPEC, die de technologie en apparatuur heeft geleverd die nodig zijn voor de ontwikkeling van de game.

YouTube-gebruikersnaam 'Asleep in the Fantasy' wees erop dat Leviathan, Ifrit, Bahamut en Fenrir de mogelijke dagvaardingen zijn in 'Final Fantasy XV'.

'Final Fantasy XV: Episode: Duscaue' is beschikbaar in de game 'Final Fantasy Type-0 HD' en wordt op 19 maart gelanceerd voor PS4- en Xbox One-consoles.