Liefhebbers van de rode lucht aflevering 5 bereikt een nieuwe mijlpaal terwijl het fantasiedrama langzaam het verleden van Kim Yoo Jung en Ahn Hyo Seop onthult.

Naast het duo was in de laatste aflevering ook te zien hoe Gong Myung de mysterieuze copycat-schilder uit Sochoondo ontdekte.

Liefhebbers van de rode lucht Kijkersclassificatie

Aflevering 5 zit inderdaad vol verrassingen vandaar de overweldigende respons van het publiek.Volgens Nielsen Korea, Liefhebbers van de rode lucht kijkcijfers voor de aflevering van 13 september oogstte een gemiddelde landelijke beoordeling van 9,7 procent en 9,5 in het grootstedelijk gebied, het instellen van zijn nieuwe persoonlijke record.

Dit is een lichte stijging ten opzichte van aflevering 4, met een gemiddelde landelijke beoordeling van 9,6 procent.

VOOR HET GEVAL U MIST:Aflevering 4 van 'Lovers of the Red Sky' behaalt altijd hoge kijkcijfers + Ahn Hyo Seop jaloers over de ontmoeting van Gong Myung met Kim Yoo Jung

Liefhebbers van de rode lucht Aflevering 5 Hoogtepunten: Ha Ram hielp Hong Cheon Gi mee aan de kunstwedstrijd

De aflevering van maandag begint met Hong Cheon Gi (Kim Yoo Jung) die verwikkeld raakte in een woordenwisseling nadat ze met de Sochoondo-mannen in botsing was gekomen.

Gelukkig kwam Ha Ram (Ahn Hyo Seop), die ook een van de juryleden is, hem redden van die mannen en pronkte met zijn vechtkunsten.

Liefhebbers van de rode lucht(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

Tegelijkertijd hielp hij haar ook mee te doen aan de wedstrijd, ondanks dat ze niet op de definitieve deelnemerslijst stond.

Prins Yang Myung verwelkomt officieel de deelnemers aan de Maejukheon Art Competition

Het paleisterrein veranderde in een kleurrijke kermis toen verschillende getalenteerde schilders uit verschillende delen van het land zich verzamelden om mee te doen aan de wedstrijd.

Liefhebbers van de rode lucht(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

Van bekende schilders uit de dynastie tot amateurs zoals Cheon Gi en haar vrienden, elk van hen heeft de taak om onderwerpen te illustreren die door de juryleden met een beperkte tijd worden gegeven.

Voor de eerste ronde vroeg de grote prins de deelnemers om de boodschap te benadrukken die pruimenbloesem, maanlicht en vlinders betekent.

Liefhebbers van de rode lucht aflevering 5 toonde de indrukwekkende vaardigheid van Cheon Gi door dynamische pruimentakken te tonen die zich naar de hemel uitstrekken terwijl de volle maan er doorheen gluurt.

Natuurlijk voegde ze haar vlinderhandelsmerk toe, wat aangeeft dat het haar kunstwerk is.

Prins Yang Myung ontdekt de copycat-schilder

Bij de kunstwedstrijd namen de juryleden de boodschap van elk schilderij onder de loep. Helaas, net toen de meerderheid van het panel het werk van Cheon Gi bewonderde, merkte de grote prins het vlinderhandelsmerk van de copycat-schilder op.

Prins Yang Myung bekritiseerde haar stuk omdat het Cheon Gi een onvoldoende gaf. In Liefhebbers van de rode lucht aflevering 5, realiseerde de royal zich dat zij de copycat was bij Sochoondo.

Liefhebbers van de rode lucht(Foto: SBS Drama officiële Instagram) Liefhebbers van de rode lucht(Foto: SBS Drama officiële Instagram) Liefhebbers van de rode lucht(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

Cheon Gi verdedigde echter dapper haar werk terwijl ze opstond en de grote prins moedig ondervroeg over haar fout.

Midden in hun verhitte gesprek vlogen een paar vlinders en landden op Cheon Gi's werk, wat niet alleen haar mededeelnemers maar ook de jury verblufte.

De meester van de landschapsschilderkunst, Han Geon (Jang Hyun Sung), herkende de vrouwelijke schilder als de afstammeling van de goddelijke schilder Hong Eun Oh (Choi Kwang Il).

Dit bracht hem ertoe om al zijn pastegels voor Cheon Gi te gebruiken om door te gaan naar de volgende ronde.

(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

Cheon Gi leert over het verleden van Ha Ram

Voor de tweede ronde was het Ha Ram die het onderwerp koos. De blinde astroloog noemde de scène waar hij Cheon Gi voor het eerst ontmoette - het was in de perzikbloesemtuin.

(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

Liefhebbers van de rode lucht aflevering 5 liet zien dat Cheon Gi eindelijk Ha Ram kende en zich de jongen herinnerde die ze 19 jaar geleden op het veld ontmoette.

Toen de grote prins de start van de volgende ronde aankondigde, herinnerde de schilderes zich het scenario en vertaalde het in haar schilderij.

De komende aflevering zou de nieuwsgierigheid opwekken over hoe ze Ha Ram zal confronteren met haar ontdekking.

LEES VERDER:'Penthouse 3' en 'Lovers of the Red Sky' overtreft 'Hospital Playlist 2' als meest buzzwaardige drama

KDramastars is eigenaar van dit artikel
Geschreven door Geca Wills