Fans waren geschokt en wanhopig dat 'Grimm' seizoen 4 eerder zou komen nadat Adelind Nick had misleid om al zijn Grimm-krachten te verliezen in de finale van vorig seizoen.

Het werd nog erger toen het medicijn zich verspreidde in de chaos op de bruiloft van Monroe (Silas Weir Mitchell) en Rosalie (Bree Turner).

Volgens uitvoerend producent van 'Grimm', David Greenwalt, zal Nick Burkhardt (David Guintoli) niet alleen last hebben van het verlies van zijn krachten, hij zal ook te maken krijgen met een identiteitscrisis.Nu zijn leven en werk grotendeels afhankelijk zijn van zijn vermogen om Wesens te zien en te bevechten, zal Nick worden geconfronteerd met de vraag wie hij werkelijk is. Als hij zijn identiteit als Grimm verliest, krijgt hij de kans om andere problemen te beoordelen dan waarmee hij te maken had voordat hij zijn krachten verloor.

'Als ze hem konden genezen en als hij zich aan dat proces zou kunnen onderwerpen, wat verschrikkelijk zal zijn - of op zijn minst schokkend - wil hij dan weer een Grimm zijn?' Dat vertelde Greenwalt aan Zap2It.

Deze nieuwe ontwikkeling zal ook langer duren dan Nick's hachelijke situatie aan het begin van seizoen drie, toen hij in een zombie veranderde. Die verhaallijn, hoewel best interessant, werd ingepakt in de derde of vierde aflevering.

Deze keer zou Nick het probleem echter onder ogen moeten zien voor meer dan één aflevering in 'Grimm' seizoen 4. Fans hoeven zich echter geen zorgen te maken, hij zal niet worden vervangen door een andere Grimm. Nick zal zijn krachten terugkrijgen... uiteindelijk.

'Dit gaat langer door dan het zombiegedoe', deelde de EP verder mee. 'Maar niet zomaar eindeloos. Lang genoeg om de problemen eromheen echt te ontginnen.'

Nick zal echter niet helemaal hulpeloos zijn. Het EP bevestigde dat Trubel (Jacqueline Toboni) in ieder geval in 'de eerste paar' zal terugkeren. Hij en co-executive producer Jim Kouf hebben nog niet besloten in hoeveel afleveringen Trubel precies zal verschijnen.

Hij voegde eraan toe: 'Dat is iets dat zich organisch zal moeten openbaren.'

Nick zal zeker Trubels hulp nodig hebben met een nieuwe, gevaarlijke Wesen die naar Portland komt.

'Octo-Man' of Gedächtnis Esser, een Wesen die de herinneringen van mensen steelt met tentakels, zal mensen terroriseren, ze dood of met ernstig geheugenverlies achterlatend. Hij zal Trubel ook onheilspellend achterlaten in een 'zeer benarde toestand'.

Wat betreft Captain Renard (Sasha Roiz), eerder werd onthuld dat hij niet snel zal sterven.

'Grimm' seizoen 4 gaat op 24 oktober om 21:00 ET in première op NBC.