Bij het overlijden van acteur Moon Ji Yoon waren er speculaties dat hij vergelijkbare symptomen had als een coronavirusinfectie. Hij stierf nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen voor de diagnose van acute bloedvergiftiging, ook wel bloedvergiftiging genoemd.

Acute bloedvergiftiging treedt op wanneer een bacteriële infectie zich in de longen of de huid bevindt die in de bloedbaan terechtkomt. Aanvankelijk begonnen de symptomen van de acteur met een zere keel, die uiteindelijk koorts veroorzaakte. Daarna werd het erger en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Vanwege het vertonen van symptomen vergelijkbaar met het coronavirus (COVID-19), speculeerden veel mensen dat de acteur de virale infectie had en eraan stierf.

Zijn bureau verduidelijkte echter de speculaties en verklaarde dat het coronavirus niet de oorzaak was van zijn vroegtijdige dood. Moon Ji Yoon testte negatief op het virus, daarom werd hij opgenomen in het ziekenhuis en werd hij niet geïsoleerd.Hij werd haastig naar de eerste hulp gebracht nadat hij een bacteriële infectie had opgelopen door zijn keelpijn. Zijn symptomen verergerden en werden ernstig op de eerste hulp. Bij het onderzoeken van zijn toestand ontdekten de artsen dat zijn organen tekenen van abnormaliteit vertoonden. Daarna is hij overgebracht naar de IC. Zijn koorts, zo leek het, had zijn organen ernstig beschadigd.

Twee dagen voor zijn ziekenhuisopname had de acteur symptomen van keelpijn. Hij worstelde om de ziekte alleen te bestrijden, maar zijn moeder haastte hem naar het ziekenhuis toen ze hem in ernstige toestand bij hem thuis aantrof. Moon Ji Yoon was altijd een gezonde man.

Moon Ji Yoon was erg opgewonden om zijn meest recente project te lanceren, een reclamespotje slechts een paar dagen voordat hij stierf. De acteur was altijd meer dan ooit vastbesloten om door te gaan en te blijven groeien als acteur, maar raakte helaas ziek.

De acteur was net klaar met zijn commercial voor een prestigieus merkbedrijf en ze kunnen de naam van het bedrijf niet vrijgeven aangezien de commercial nog niet is uitgebracht. De opnames van de genoemde commercial waren op het eiland Jeju en de acteur was blij toen hij daarheen reisde. Hij vertelde zijn metgezel blij dat hij wil afvallen en harder wil werken. Afgezien van het commerciële project, werden er geen drama's of films van de acteur bevestigd.

Al bijna twee decennia is Moon Ji Yoon een getalenteerde acteur in de industrie. Zijn debuutrol was in het drama 'Romance' uit 2002 en hij bleef schitteren en schitteren in veel meer bekende series zoals 'Iljimae', 'Cheese In The Trap', 'Weightlifting Fairy Kim Bok Joo' en anderen.

Moge Moon Ji Yoon rusten in vrede.