Elk jaar verwelkomen fans een hele reeks opkomende Kdrama-acteurs en actrices in Hallyu met hun adembenemende optreden in een bepaalde serie.

Aangezien het jaar op het punt staat zijn hoofdstuk af te sluiten, volgt hier een overzicht van Kdrama's grootste doorbraaksterren voor 2021.

Jung Ho Yeon

Jung Ho Yeon(Foto: de Instagram van Jung Ho Yeon)

Dit jaar is een van de meest opvallende nieuwkomers niemand minder dan de 'Squid Game'-ster Jung Ho Yeon.Ze speelde niet alleen haar stoere karakter, Kang Sae Byeok, met zo'n perfectie, maar zou je geloven dat de Netflix-serie haar allereerste verschijning op het kleine scherm is?

Na haar rol in de negendelige aflevering Kdrama plukt Jung Ho Yeon de vruchten van haar succes na het binnenhalen van grote aanbevelingen zoals Adidas, Louis Vuitton en haar nieuwste, Calvin Klein.

Wi Ha Joon

Wi Ha Joon(Foto: Men's Health Korea officiële Instagram)

Een andere 'Squid Game'-cast die onze lijst heeft gehaald, is Wi Ha Joon.

Het valt niet te ontkennen dat de 30-jarige acteur de nieuwste hartenbreker in de Hallyu-wereld is.

Hij boeit de kijkers niet alleen met zijn indrukwekkende vertolking van politieagent Hwang Jun Ho, maar ook vanwege zijn charme en, als bonus, zijn perfect gebeitelde buikspieren, die te zien waren op de cover van Men's Health magazine Korea.

De Netflix-serie heeft zijn bekendheid absoluut omhooggeschoten, wat zich ook vertaalde in zijn volgers op sociale media.

Op het moment van schrijven heeft Wi Ha Joon Instagram nu 9,3 miljoen volgers en dat telt nog mee.

Jeon Yeo Bin

Jeon Yeo Bin(Foto: Instagram van Marie Claire Korea)

Het topgefactureerde Kdrama 'Vicenzo' zou niet compleet zijn zonder Jeon Yeo Bin.

Behalve dat Song Joong Ki de mannelijke hoofdrolspeler was, was het personage van Hong Cha Young, de pittige advocaat gespeeld door de 32-jarige schoonheid, wat het wraakdrama leuk maakte.

Hoewel ze sinds 2015 in de industrie zit nadat ze in de historische dramafilm 'The Treacherous' speelde, was het haar Kdrama met de Hallyu-ster die haar bekendheid katapulteerde en wereldwijd een overweldigende respons kreeg.

Nu is ze klaar om terug te keren naar het kleine scherm met haar aankomende mysterieuze sci-fi-serie 'Glitch' met Lee Dong Hwi, Ryu Kyung Soo en 'Oh My Ladylord'-ster Nana.

Han So Hee

Han So Hee's pre-debuutfoto's verbazen velen met haar popachtige visual(Foto: 9ato Entertainment)
Han So Hee's pre-debuutfoto's verbazen velen met haar popachtige visual Ahn Bo Hyun(Foto: 9ato Entertainment)
Han So Hee's pre-debuutfoto's verbazen velen met haar popachtige visual

Van de ene Zuid-Koreaanse schoonheid naar de andere, de volgende Kdrama breakout-actrice 2021 is Han So Hee.

Ze werd populair in de megahitserie 'The World of the Married', waar iedereen haar personage Yeo Da Kyung graag haat; dit jaar was echter opmerkelijk voor de actrice, aangezien ze twee topseries kopte.

De eerste is het op webtoon gebaseerde Kdrama 'Nevertheless' met Song Kang, gevolgd door Netflix' 'My Name', haar allereerste actieserie, waar ze een positieve reactie van het publiek ontving en haar opmerkelijke stunts prees.

Na haar twee series is het nieuwe drama van Han So Hee in 2022 de muziekroman Kdrama 'Why Did You Come to My House' en 'Hard Creature' met Park Seo Joon.

LEES VERDER: Netflix 'My Name' seizoen 2: Zal ​​het nieuwe drama van Han So Hee mogelijk terugkeren voor een vervolg?

Ahn Bo Hyun

Tang Jun Sang(Foto: Netflix Korea)

Net als Han So Hee wordt haar 'My Name'-co-ster beschouwd als een van de doorbraak Kdrama-acteur 2021, aangezien de 33-jarige beroemdheid eindelijk de erkenning kreeg die hij verdiende.

Hoewel zijn schurkenrol in 'Itaewon Class' zijn claim to fame zou kunnen zijn, liet hij dit jaar zien dat hij dit leidende manmateriaal heeft via de webtoonserie 'Yumi's Cells' en de Netflix-wraakserie 'My Name'.

Daarnaast bevestigde Ahn Bo Hyun onlangs zijn verschijning als mannelijke hoofdrolspeler in 'Military Prosecutor Do Bae Man' met Jo Bo Ah.

Tang Jun Sang

(Foto: Tang Jung Sang officiële Instagram)

Als laatste maar zeker niet de minste is Tang Jun Sang.

Na zijn bijrol in 'Crash Landing on You', imponeerde de 18-jarige acteur de kijkers met zijn acteerkunsten en 'Move to Heaven' met Lee Je Hoon.

Het was deze originele Netflix-serie waar hij lof kreeg van het publiek nadat hij de rol had aangenomen van Han Geu Ru, een 20-jarige met het Asperger-syndroom.

'Move to Heaven' opende veel kansen voor de acteur en bracht zelfs een ander opmerkelijk Kdrama met sportthema binnen, 'Racket Boys'.

VOOR HET GEVAL U MIST: 'Move to Heaven' Star Tang Jun Sang Details zijn werkrelatie met Lee Je Hoon + geeft toe een 'enorme' fan te zijn van de 'Taxi Driver'-acteur

KDramastars is eigenaar van dit artikel

Geschreven door Geca Wills