Volgens Nielsen Korea's publicatie van de kijkcijfers, brak de recente aflevering van de hit Korean Drama zijn eigen record met een stijging van 1,8 procent bij de 10,4 procent landelijke kijkcijfers die vorige week werd uitgezonden. Het heeft ook een piek van 11,3 procent op kabel-, IPTV- en satellietplatforms.

'Hotel Del Luna blijft op nummer 1 staan ​​en bleef zich ook richten op het publiek, kijkers en fans tussen de 20 en 49 jaar, waardoor de eerdere beoordeling van 9,3 procent werd gesplitst in 10,1.

Aan de andere kant werden fans van de recente aflevering gek toen ze hoorden hoe de solo zangeres-actrice een speciale originele soundtrack, Ost zong voor de eindscène van aflevering 12, terwijl zij en Yoo Jin Goo hun eerste echte kus deelden, na veel meegemaakt te hebben verandert in gebeurtenissen, en eindelijk openen ze hun hart voor elkaar.

Fans voelden niet alleen hun vlinders in hun buik tijdens het kijken naar de kus, maar ook door de kippenvel-zoete stem van de singer-songwriter-actrice IU.

Fans, supporters en kijkers waren toen benieuwd of het nummer een officiële soundtrack zal worden voor het drama 'Hotel Del Luna', maar volgens het labelbureau van IU hebben ze bevestigd dat het nummer niet zal worden uitgebracht.

' Er waren geen plannen om de OST uit te brengen. Het was bedoeld voor de fans die 'Hotel Del Luna' liefhadden en steunden. Bedankt voor het geven van liefde voor het drama en het slotlied'.

Hoewel fans een beetje teleurgesteld en gefrustreerd waren door dit trieste nieuws, waren ze al opgelucht door het feit dat ze een nummer als cadeau van IU ontvingen.

Fans zullen zeker die onvergetelijke scène met IU en Yoo Jin Goo opnieuw spelen, en fans zullen een geweldige tijd hebben om naar het nummer te luisteren terwijl ze ernaar kijken.

Bovendien waren fans en kijkers aan het anticiperen op wat er met de laatste twee afleveringen van het drama zou gebeuren en of Jang Man Wol en Ku Chan Seong hun happy end zullen bereiken ondanks dat de seriemoordenaar en Mago een muur creëren om de reeds tot bloei gekomen liefde van de twee belangrijkste leads voor elkaar