'Tale of Nokdu' draait om het verhaal van Nokdu dat wordt gespeeld door Jang Dong Yoon, die zich als weduwe moet voordoen om erachter te komen wat de echte motieven zijn van de dame die zijn familie aanviel toen ze nog op de eilanden waren. Hij zal dan Dong Ju ontmoeten, gespeeld door Kim So Hyun, die ze voor het eerst bemannen als Dong Ju zich ook voordoet als een man voor haar missie. De twee zullen elkaar ontmoeten via het weduwendorp. Dat is naast het Gisaeng-huis (entertainmenthuis) en zal huisgenoten worden.

In de recente afleveringen behaalde het een landelijke beoordeling van 6,7 kijkers, waarmee het de top 11 bereikte. Een van de redenen voor het behalen van hoge kijkcijfers is vanwege de scènes die ze aan de kijkers gaven in de 7e en 8e aflevering.

De ontmoeting tussen Jeon Neokdu en Dong Dong Ju waar ze een moonlight date hadden, maakte een grote indruk op de kijkers, omdat ze een romantisch gevoel achterlieten. De emoties en gezichtsuitdrukkingen van Kim So Hyun en Jang Dong Yoon zijn correct uitgevoerd wat zeer vlinderwaardig en zeer organisch blijkt te zijn. Nokdu en Dong Ju kunnen, door te doen alsof ze een moeder-dochterrelatie hebben, het geheim van Jang Dong Yoon verbergen, dat uiteindelijk werd ontdekt door Kim So Hyun.Nadat ze elkaar hebben gesteund die elkaar vaak hebben gered en van elkaar hebben geleerd, zal hun relatie vonken, waardoor het een romantische wordt. Het einde van de recente aflevering pikt de nieuwsgierigheid van de kijkers op wat er tussen de twee gaat gebeuren.

Ondertussen wordt in de aflevering van deze week verwacht dat Nokdu zijn eerste jaloezie zal tonen tussen Yool Mo en Dong Ju. Nokdu zal ook in gevaar zijn nadat Hwang Jang Koon, gespeeld door Lee moon-Sik en Aengdoo, gespeeld door de kindactrice Park Da Yeon, de verloofde van Nokdu, het dorp binnenkwam in een poging hem te vinden.

Elke maandag en dinsdag wordt 'The Tale of Nokdu' uitgezonden via KBS2.