een(Foto: Opgeloste huidverzorging)

Het lijdt geen twijfel dat kokosnoten uiterst essentiële ingrediënten zijn in zowel huidverzorgings- als haarverzorgingsproducten. Deze vrucht, afkomstig uit de tropen, is door de eeuwen heen keer op keer gebruikt als een belangrijk element in de hydratatie van huid en haar. Zelfs een klein beetje van dit magische ingrediënt kan wonderen voor je doen. Bovendien voegt het een prachtig fruitig aroma toe aan elk product waarin het wordt gebruikt.

De belangrijkste reden voor zijn grote hydraterende kracht is de aanwezigheid van vetzuren. De antimicrobiële eigenschappen en vitamine E en A helpen ook verwante infecties en acne af te weren. Kokosolie heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, die wallen en huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en geïrriteerde huid helpen verminderen.

Het gebruik van kokosolie helpt ook de waterbarrière van de huid te herstellen, waardoor de huid er gevoed uitziet. Het wordt vooral aanbevolen voor droge huidtypes en niet voor een vette en acne-gevoelige huid, omdat kokosolie zeer comedogeen kan zijn, wat betekent dat het de poriën kan verstoppen en tot meer acne kan leiden. Hier zijn enkele van kokosnoot afgeleide K-Beauty-producten waar Koreaanse supersterren en schoonheidsiconen bij zweren.Deze productlijn heeft onlangs de prijs 'Best of K-Beauty' gewonnen:

  • Opgelost Huidverzorging Kokosolie Reinigingspads
  • Reinigingsschuim met kokoswater
  • Kokoswater Rozenbottel en Hibiscus Toner

Deze biologisch geproduceerde kokosproducten zijn lyrisch en wonnen zelfs de felbegeerde Best of K-Beauty-prijs in 2019. Ze zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van het huidverzorgingsregime van veel beroemdheden. De kokosnoten komen rechtstreeks uit de Filippijnen en de zachte formule hydrateert, voedt en geeft glans aan een droge, levenloos ogende huid. De pads zijn gemaakt met 95% pure virgin kokosolie. Het kokoswaterreinigingsschuim is gemaakt met 75% echt kokoswater en is een zachte, voedende reiniger. De toner bevat verhelderende extracten en natuurlijke AHA's die schimmelwerende eigenschappen hebben. Beroemdheden zoals Eric Nam hebben deze lijn vaak geprezen en hebben ze tot een nietje in zijn huidverzorgingsroutine gemaakt.

Het is daarom duidelijk te zien dat kokosnoten hero-ingrediënten zijn als het gaat om huidverzorging, en je zou deze aan je huidverzorgingsregime moeten toevoegen als het bij je huidtype past.