De zangeres en actrice Krystal Jung (ook bekend als Jung Soojung of mononiem Krystal) is ongetwijfeld een van de grootste sterren van Zuid-Korea. Op 14-jarige leeftijd begon ze de wereld te domineren met haar muziek als lid van de allereerste multinationale meidengroep van Korea onder SM Entertainment.

Krystal Jung Audi-ambassadeur(Foto: Krystal Jung Instagram)

Krystal Jung en haar reis als zangeres en actrice

De Koreaans-Amerikaanse schoonheid begon haar carrière op 14-jarige leeftijd.

Ze debuteerde als leadzangeres in een vijfkoppige multinationale meidengroep, f(x), onder SM Entertainment. De groep verwierf door de jaren heen een stevige fanbase en produceerde verslavende muziek die wereldwijd bekend is, zoals 'Electric Shock', 'Rum Pum Pum Pum', 'Red Light' en '4 Walls'.Naast zingen en dansen nam ze ook deel en won ze de eerste plaats in SBS' kunstschaatsshow 'Kiss & Cry'.

Terwijl ze promoveerde met haar groep, verbreedde Krystal haar spectrum toen ze in 2010 haar debuut maakte als actrice in de sitcom 'More Charming by the Day'.

Krystal kreeg waardering voor haar acteerwerk toen ze verscheen als Lee Min Ho's schattige ex-vriendin in het best beoordeelde drama 'The Heirs' uit 2013 en werd genomineerd voor Beste Jonge Actrice op het Seoul International Film Festival.

Haar acteercarrière bloeide door de jaren heen. Van kleine en bijrollen kreeg ze hoofdrollen in verschillende Zuid-Koreaanse hitdrama's.

In 2014 kreeg ze haar eerste grote acteerrol met Rain, Infinite's Myungsoo en Cha Ye Ryun in het muzikale romantische drama 'My Lovely Girl', waarin ze de meest populaire actrice won in Baeksang Arts Awards.

De actrice speelde ook in drama's 'The Bride of Habaek', 'Prison Playbook', 'Player' en 'Search', waarin ze voor het eerst optrad als senior luitenant legerofficier.

In 2020 maakte ze haar debuut op het witte doek met 'More Than Family'. Krystal nam de rol aan van een vrouw die zwanger raakte terwijl ze een relatie had met haar 19-jarige studente bijles.

Krystal verscheen onlangs op het grote scherm met 'My Roommate Is A Gumiho'-acteur Jang Ki Yong en 'I'm Not A Robot'-actrice Chae Soo Bin in de romantische komedie-dramafilm 'Sweet & Sour'.

Krystal Jung's vertrek van SM Entertainment, borden met H&

In 2020 haalde Krystal de krantenkoppen nadat ze afscheid had genomen van haar voormalige bedrijf, SM Entertainment.

Hoewel velen bedroefd waren door haar abrupte beslissing, vierden de fandomnaam van MeU (f(x)) en andere fans. Fans zeiden dat dit vertrek haar nieuwe start markeert naar een nieuwe mijlpaal in haar leven.

Ze is momenteel onder H& Entertainment, de thuisbasis van legendes Ju Ji Hoon, In Gyo Jin, Son Dam Bi, Kang Min Ah en meer.

Krystal Jung-merkaanbevelingen en ambassadeurs

Met een prachtig gezicht als Krystal Jung, hebben cosmetica- en luxemerken geschreeuwd om de schoonheid om hun producten te promoten.

Krystal Jung was het gezicht van Etude House, een van de grootste cosmeticamerken in Zuid-Korea, naast haar overleden beste vriend en f(x) medelid Sulli.

Krystal Jung AHC-ambassadeur(Foto: Krystal Jung Instagram) Krystal Jung voor Ralph Lauren(Foto: Krystal Jung Instagram)

Ze is nu AHC's, een Koreaans cosmeticamerk, muze en merkambassadeur.

Ralph Lauren, een van Amerika's luxe modemerken, koos Krystal als hun Koreaanse ambassadeur.

Krystal Jung Audi-ambassadeur(Foto: Krystal Jung Instagram) Krystal Jung Audi-ambassadeur(Foto: Krystal Jung Instagram)

Misschien vind je het ook leuk: IN DE LUS: 'Blue Birthday', 'Escape From Mogadishu' en meer nieuwe must-watch K-drama's en films deze week

Afgezien van haar liefde voor muziek en passie voor acteren, houdt Krystal zeker van auto's.

De zangeres en actrice is de Audi-ambassadeur van Korea. Audi is een Duitse autofabrikant, een van de meest luxueuze automerken ter wereld.

Crystal Jung binnen(Foto: Krystal Jung Instagram)

Hiermee is Krystal zonder twijfel een van de best betaalde beroemdheden in Zuid-Korea. Maar de echte vraag is, hoe rijk is Krystal Jung?

Het nettovermogen van Krystal Jung in het jaar 2021

Ondanks dat hij een grote speler in de industrie is, staat Krystal Jung bekend als warm, zachtaardig en nuchter.

(Foto: Krystal Jung Instagram)

VOOR HET GEVAL JE HET GEMIST HEBT: Namgoong Min ziet er woest uit in nieuwe 'The Veil'-stills

Het geschatte vermogen van Krystal Jung voor 2021 is ongeveer $ 14 miljoen. Ze besteedt haar rijkdom verstandig en geeft geen geld uit aan dingen die ze niet echt nodig heeft. zelfs zij laptop computer is een half decennium oud nu.

Haar vermogen is genoeg om te vertellen dat de zangeres en actrice haar best doet en hard werkt in alles wat ze doet.

(Foto: KBS-drama) (Foto: KBS officiële SNS)

Krystal Jung zal de rol spelen van eerstejaarsstudent Oh Kang Hee in haar nieuwe aankomende romantische komedie-dramaserie 'Police University' met B1A4's Jinyoung en Cha Tae Hyun.

(Foto: KBS-drama)
Actrice Krystal Jungo

'Police University' gaat op 9 augustus in première.

Welke van de drama's van Krystal Jung is jouw favoriet? Deel het met ons in de comments!

Volg KDramastars voor meer nieuwsupdates over Kdrama, KMovie en beroemdheden!
KDramastars is eigenaar van dit artikel.
Geschreven door Elia Mully.