Naarmate kijkers meer Koreaanse drama's bekijken, raken ze ook geïnteresseerd in het zoeken waar de drama's vandaan komen. Elk jaar worden er vanuit webtoons nieuwe en unieke verhaalconcepten geïntroduceerd om uiteindelijk op het kleine scherm te verschijnen. In 2021 zijn hier enkele van de langverwachte op webtoon gebaseerde drama's die kijkers graag zouden zien.

Liefdesalarm 2

'Love Alarm', geschreven door Cheon Kye Yeong, vertelt het verhaal van mensen die hun ware gevoelens willen kennen door een liefdesapplicatie te gebruiken om erachter te komen wie hen leuk vindt. Een nieuwe technische manier om je gevoelens voor de persoon die je leuk vindt te ontdekken.

Via Netflix originals kwam het eerste seizoen van deze serie al uit in 2019. En velen waren al verslaafd aan het verhaal en de chemie van de personages. Kim So Hyun, Song Kang en Jung Ga Ram zijn de hoofdrollen in deze serie. Seizoen zou in augustus 2020 worden uitgezonden, maar vanwege de pandemie werd het verplaatst naar 2021.

LEES OOK: Song Kang domineert Netflix opnieuw met 'Love Alarm Season 2' en 'Navillera'

Hel gebonden

(Foto: Netflix)

Choi Kyu Suk zal het script schrijven dat oorspronkelijk door Yeon Sang Ho in webtoon is geschreven. Het gaat over de onverwachte gebeurtenissen in mensenlevens wanneer een bovennatuurlijk fenomeen zich voordoet. Ze zijn in discussie of het een wonder of een vloek is.

Eerder werd al bevestigd dat acteurs Yoo Ah IN, Park Jung Min, Won Jin Ah en Kim Hyun Joo de hoofdrollen zullen spelen. Het zal beschikbaar zijn op Netflix en zal naar verwachting zes afleveringen bevatten. De regisseur van 'Train to Busan' en 'Peninsula' Yeon Sang Ho zal het project schrijven en leiden. En Lezhin Studio zal de serie produceren. De releasedatum moet nog worden bevestigd.

Annarasumanara

ji0chang-wook-hwang-in-yeop(Foto: wowkeren)

Het meesterwerk van Ha Ii Kwon zal nu op het kleine scherm verschijnen. 'Annarasumanara' vertelt het verhaal van een meisje genaamd Yoo Ah die ervan droomt goochelaar te worden, maar door omstandigheden besloot ze haar droom op te geven. Op een dag ontmoet ze onverwachts een tovenaar en begint langzaam weer haar lang verloren droom na te jagen.

Het zou worden aangepast in Netflix Original Series. Ondertussen zijn 'Love Struck in the City'-ster Ji Chang Wook en 'True Beauty'-acteur Hwang In Yeop in gesprek om te schitteren in dit aanstaande project. 'Itaewon Class'-regisseur Kim Sung Yoon heeft de leiding over het drama.

Lees ook: Hwang In Yeop speelt mogelijk de hoofdrol in het nieuwe Netflix-drama 'Annarasumanara' samen met Ji Chang Wook

Blauwe lente op afstand

(Foto: Twitter-account van Kdramadiary)

Een ander webtoonverhaal over het campusleven wordt aangepast tot een drama. Het is ook bekend als 'Van een afstand gezien, groene lente', geschreven door Ji Nyung. De betekenis achter de titel 'Blue Spring From A Distance' is 'als je het leven van veraf bekijkt lijkt het een komedie, maar als je het van dichtbij bekijkt is het een tragedie'. Dit zal een verhaal zijn van jonge mensen van in de twintig die hun leven als universiteitsstudenten vervullen en doorstaan.

'True Beauty'-ster Kang Min Ah zal de rol van de vrouwelijke hoofdrol spelen, samen met acteurs Park Ji Hoon en Lee Shin Young. De uitzending staat gepland voor de eerste helft van 2021.

Ga je weg?

Schrijvers Park Sun Jae en Ra Hee zijn de mensen achter dit verhaal. Het is een romantisch drama met muziekfantasie dat draait om het verhaal van liefde en dromen van jonge twintigers. Park Yeon een van de muzikale genieën tijdens het Goryeo-tijdperk, Min Yoo Jung, een modern meisje dat dol is op busking, en Lee Won, een muzikant in de afgelopen eeuw en momenteel een van de beroemde idolen in Zuid-Korea.

Idol-gedraaide acteurs Chani van SF9 en Lee Seung Hyub van N.Flying worden gecast om de hoofdrollen te spelen. Bij hen is actrice Park Jung Yeon. Het drama zou acht afleveringen hebben en kan worden bekeken via het Seezn- en SKY-kanaal. De start is gepland in maart.

Ik weet het maar

Nieuw romantisch drama, geschreven door Jung Seo, zal ook zijn debuut maken op het kleine scherm. Het vertelt de realistische liefdeschemie van Na Bi die wil daten maar niet in liefde gelooft en Jae Eon die het daten beu is maar ook 'wat' wil hebben (er wordt gezegd dat het een status was vóór het daten waarbij beide personen flirten maar ook geïnteresseerd met elkaar).

De uitzending is gepland in de eerste helft van 2021 op het JTBC-netwerk. Song Kang en Han So Hee zijn nog in gesprek om de hoofdrollen voor het drama te spelen. Regisseur Kim Ka Ram, die ook aan het hoofd stond van 'Devilish Charm' en 'The Vampire Detective', zal de serie regisseren en zal worden geschreven door schrijver Jung Won.

Yumi's Cellen

Yu Mi is een gewone kantoormedewerker van in de dertig vanuit het perspectief van de cellen van haar hoofd. Lee Dong Geon is de persoon achter dit webtoonverhaal. 'Goblin'-actrice Kim Go Eun zal de rol van Yu Mi spelen. Er is gezegd dat de opnames in de eerste helft van 2021 zullen beginnen. De schrijver die 'W', 'Memories of the Alhambra', 'High Kick' en 'Queen In Hyun's Man' Song Jae Song heeft geschreven verantwoordelijk voor het script.

Imitatie

op webtoon gebaseerde drama's(Foto: De Slimme Lokale)

Geschreven door Park Kyung Ran, zal dit de verhalen vertellen van idolen in de entertainmentindustrie. En gaat in de eerste helft van 2021 van start op KBS. Het zal een met sterren bezaaide cast hebben, namelijk Jung Ji So, ATEEZ's YunHo, Seong Hwa, Jong Ho en San, SF9's Chani en Hwi Young, U-KISS's Jun, T-ARA's Ji Yeon, ex-PRISTIN's Lim Na Young, Park Yuri, Ahn Jung Hoon, Min Seo, Boys' Republic's SuWoong, god's Danny Ahn en Shim Eun Jin.

Lees ook: De top 5 van meest verwachte K-Drama's op Netflix in 2021

Wat kun je zeggen over deze aankomende op webtoon gebaseerde drama's? Laat het ons weten in de reacties!

Houd je tabbladen hier op Kiltandkeeley open voor meer K-Drama, K-Movie en nieuws en updates over beroemdheden.

Kiltandkeeley is eigenaar van dit artikel.

Geschreven door Shai Collins