HBO's 'Girls' had gisteravond de finale van seizoen 3. Na een gekke laatste aflevering (Hannah stopt met slash ontslagen worden van haar baan, en dan erachter te komen dat Marnie met Ray slaapt, enz.), begint de finale met Hannah die haar post ophaalt. Adams zus Caroline en Laird (de voormalige junkie), die beneden woont, zijn blijkbaar samen. En niet alleen dat, ze krijgen een baby. 'Ik voel de schaamlippen zich vormen, dit is een vrouw', zegt de gekke zus tegen Hannah in de gang bij de voordeur. Hannah vraagt ​​of ze haar buik mag aanraken, en raakt dan eenzaam de hare aan terwijl Caroline terug schuifelt naar Lairds appartement. Hannah, die het voor de tweede keer in drie seizoenen met haar vriend heeft uitgemaakt, hoort het gelukkige nieuws dat ze is toegelaten tot de Iowa Writers' Workshop. meisjes is verlengd voor een vierde seizoen, maar Hannah verhuist mogelijk naar Iowa.

'Ik ben Iowa binnengekomen,' zegt Hannah tegen Marnie terwijl Marnie in een handdoek in een stroom van bewustzijn toegeeft dat ze 'seks voor bevestiging' gebruikt en dat ze Hannah over de hele Ray-situatie moet vertellen. Het blijde nieuws mondt al snel uit in een droeviger tafereel tussen Jessa en haar nieuwe baas Beadie. 'Ik zal je niet helpen zelfmoord te plegen,' zegt Jessa. Ze realiseert zich nu dat haar werk weinig te maken heeft met archiveren en veel met euthanasie. 'Ik word elke dag teleurgesteld wakker dat ik 's nachts ben gestorven', smeekt Beadie. 'Ik heb je aangenomen omdat ik dacht dat jij de enige was die zou zeggen hoe noodzakelijk dit is.' We weten allemaal dat Jessa waarschijnlijk de enige is die gek genoeg is om ja te zeggen tegen zoiets.

Ondertussen wordt de neurotische Shoshana gek van een metalnummer nadat ze heeft gehoord dat ze haar afstudeermateriaal niet kan ophalen vanwege een 'glaciologie'-mislukking (Glaciologie? Is dat een echte les?). Hilarisch genoeg is dit het moment waarop Marnie ervoor kiest om langs te komen en met haar te praten over de Ray-situatie. Marnie vraagt: 'Is dit een slechte tijd?' met de meest valse stem die we haar ooit hebben horen gebruiken. Blijkbaar de totale chaos (d.w.z. omgekeerde stoelen) in de kamer niet opmerkend, besluit Marnie de bom op Shoshana te laten vallen, die reageert door te schreeuwen: 'Ik haat je' in haar gezicht terwijl ze haar in bed vasthoudt.Hannah stopt bij Adams kleedkamer om hem het goede nieuws te vertellen; het is duidelijk uit Adams reactie op haar aankondiging dat hun relatie helemaal voorbij is. Hij doet wat Patti Lapone waarschuwde dat hij zou doen. Ondertussen stopt Marnie bij Desi's kleedkamer, waar ze hem James Taylor's keuze geeft. Het is duidelijk dat hij emotioneel kwetsbaar is en ze beginnen te vrijen. Marnie verbreekt de omhelzing, niet omdat ze niet meer wil, als ze zijn borst aanraakt en later in het publiek stralend als een volle maan wordt gezien. 'Marnie, dat is nog iemand met een vriendin!' Hannah flapt eruit. Marnie is het hele seizoen verdwaald en er lijkt absoluut geen hoop voor haar te zijn, aangezien ze deze vreselijke levenskeuzes blijft maken.

Hannah valt in slaap tijdens de show, waarvan Elijah voorspelt dat deze geen goede kijkcijfers zal hebben, en Elijah maakt haar wakker wanneer Adam op het podium verschijnt. Ze glimlacht vrolijk naar het vriendje dat ze aan het verliezen is. Adam is van streek als hij door de achterdeur naar buiten komt met een wachtende Hannah en Elia. 'Waarom heb je me dat ding over Iowa eerder verteld?' Adam is boos. Maar om eerlijk te zijn, het lijkt erop dat Adam dit Iowa-ding gebruikt als een excuus om het uit te maken met Hannah. Hij wil haar verlaten, en dat is de afgelopen paar afleveringen duidelijk geworden. Nu heeft hij een reden om het te doen zonder dat het zijn schuld is.

Nadat Jessa Beadie de pillen heeft gegeven, wachten ze tot de dood komt. Tot Beadie tot bezinning komt, tenminste. 'Bel 9-1-1, ik wil niet dood!!' Dit is waarom je je nieuwe baas niet helpt zelfmoord te plegen, mensen.

Seizoen 3 was over het algemeen een beetje inconsistent, zo niet interessant. Er zijn enkele grappige stukjes, een aantal waarheidsgetrouwe stukjes, maar over het algemeen was het seizoen niet zo geweldig als de vorige 2. Marnie verlangt naar een man die ze niet zou moeten zijn, Jessa kan worden veroordeeld voor moord en Hannah verhuist misschien naar Iowa. Ik ben benieuwd wat seizoen 4 brengt, zo niet per se enthousiast over.