De Koreaanse drama's 'Navillera' en 'River Where The Moon Rises', die beide elke maandag en dinsdag worden uitgezonden, hebben deze week een daling in kijkcijfers gezien.

Op 6 april werden 'River Where The Moon Rises' Aflevering 16 en 'Navillera' Aflevering 6 uitgezonden. Volgens Nielsen Korea vertoonden de kijkcijfers van beide drama's dalingen voor de laatste afleveringen. Een Koreaanse media-outlet speculeerde dat het zou kunnen zijn vanwege de concurrentie tussen shows 's nachts.

Kijkersbeoordelingen van 'River Where The Moon Rises' en 'Navillera' kelderen deze week

'River Where The Moon Rises' van KBS heeft zijn nummer 1 positie op de maandelijkse tv-drama-ratings behouden, maar het drama heeft in twee opeenvolgende afleveringen een daling van het aantal kijkers te zien gegeven.LEES OOK: Song Kang praat over zijn nieuwe drama 'Navillera' + deelt zijn gedachten over de naam 'zoon van Netflix'

De aflevering van 6 april van KBS' 'River Where The Moon Rises' had volgens Nielsen Korea een landelijk gemiddelde van 6,0 en 7,8 procent. De laatste kijkcijfers zijn op de een of andere manier hetzelfde als de kijkcijfers van 5 april (6,7 en 7,8 procent), het nieuwe persoonlijke dieptepunt van het drama.

Rivier waar de maan opkomt(Foto: KBS Drama Twitter)

Toen het KBS-drama op 15 februari in première ging, kreeg het een rating van 9,4 procent en sindsdien bleef de show tot deze week op de schaal van 8-9 procent.

De 'River Where The Moon Rises' aflevering 13 had een kijkcijfer van 8,7 procent, terwijl aflevering 14 8,4 procent had. Deze week bereikte het drama de zeven procent, met afleveringen 15 en 16 met 7,8 procent.

LEES VERDER:'Navillera Aflevering 5: Song Kang vindt een nieuwe familie in het park in Hwan

Wat betreft tvN's 'Navillera', onthulde Nielsen Korea dat het kijkcijfer op 5 april daalde tot 2,764 procent, maar op 6 april nog verder daalde tot 2,759 procent. Het drama behaalde vorige week zijn eigen hoogste beoordelingen met 3,623 procent voor aflevering 4. De laatste beoordelingen daalden echter met 0,8 procent in vergelijking met de resultaten van vorige week.

Navillera(Foto: tvN Twitter)

Waarom daalden de kijkcijfers deze week voor 'Navillera' en 'River Where The Moon Rises'?

Een Koreaanse mediazender ging ervan uit dat de daling van de kijkcijfers van 'Rise Where The Moon Rises' en 'Navillera' deze week te wijten zou kunnen zijn aan de concurrentie tussen de drams en bekende variétéshows die elke maandagavond worden uitgezonden.

Deze programma's omvatten 'Gayo Stage' van KBS, 'Buddy into the Wild' van MBC, 'Same Bed, Different Dreams 2 - You Are My Destiny' van SBS en de nieuwe show 'Nice Alone' van JTBC.

Misschien vind je het ook leuk:'River Where the Moon Rises' Aflevering 16: Lee Ji Hoon is de nieuwe tegenstander van Kim So Hyun

De media-outlet merkte ook op dat de concurrentie voor dagelijkse drama-beoordelingen ook aan het opwarmen is. Een van de drama's die de kijkcijfers stegen, is 'Be My Dream Family' van KBS, die van maandag tot en met vrijdag elke avond wordt uitgezonden. De 'Be My Dream Family'-aflevering 6 behaalde 17,8 procent, wat 1,5 procent hoger is dan de kijkcijfers voor aflevering 5.

Navillera(Foto: tvN Twitter)

Over 'Navillera' en 'River Where The Moon Rises'

'River Where The Moon Rises' en 'Navillera' zijn nieuwe Koreaanse televisieseries die respectievelijk in februari en maart zijn uitgezonden.

KBS2's maandag-dinsdagshow 'River Where The Moon Rises' is gebaseerd op een klassiek Goguryeo-volksverhaal dat het liefdesverhaal vertelt van prinses Pyeonggang (gespeeld door Kim So Hyun) en On Dal (gespeeld door Na In Woo).

Rivier waar de maan opkomt(Foto: KBS Drama Twitter)

Ondertussen is het tvN-drama 'Navillera' gebaseerd op een Daum-webtoon over een 70-jarige gepensioneerde postbode, Shim Duk Chool (gespeeld door Park In Hwan), die besluit zijn droom na te jagen om ballet te leren, en een 23 -jarige ballerina, Lee Chae Rok (gespeeld door Song Kang), die verdwaalt terwijl hij zijn dromen najaagt.

Houd voor meer nieuwsupdates over ander K-Pop-nieuws altijd je tabbladen open hier bij Kpopstarz.

Eigendom van KDramastars.

Geschreven door Mhaliya Scott