'Penthouse 3' heeft aangekondigd dat ze het karakter van Park Eun Seok zullen aanpassen nadat ze zijn bekritiseerd vanwege racisme en culturele toe-eigening.

In de tweede aflevering verscheen de 37-jarige acteur met een andere rol en speelde Logan Lee's tweelingbroer, Alex.

In aflevering 2 van 'Penthouse 3' draagt ​​het nieuwe personage gouden tandengrills, lange dreadlocks en tatoeages op het gezicht. Niet alleen dat, Alex Lee heeft een Afrikaans-Amerikaans accent dat kritiek van kijkers opwekte.'Penthouse 3' om het kapsel van Alex Lee te veranderen

Een maand na de controverse heeft het productieteam het probleem aangepakt en wijzigingen aangebracht in de richting van het nieuwe personage.

Volgens SpoTV News heeft het team besloten om het uiterlijk van Alex Lee, gespeeld door de 37-jarige acteur, te veranderen door zijn kapsel aan te passen.

Penthouse 3 Park Eun Seok(Foto: SBS Drama officiële Instagram) Penthouse 3(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

LEES VERDER: SBS reageert op de mogelijkheid om 'Penthouse 3' uit te breiden tot 14 afleveringen

Kijkers bekritiseerden het personage van Park Eun Seok

'Penthouse 3' aflevering 2 zorgde voor veel controverse nadat het werd bekritiseerd vanwege racisme.

Verschillende fans gingen naar sociale media en beschuldigden de best beoordeelde K-drama van culturele toe-eigening en het bespotten van andere culturen.

Het probleem werd zo intens dat #AlexLee en #ParkEunSeok een trending topic werden op Twitter.

Bovendien eisten verschillende netizens SBS ook om de post te verwijderen, erop wijzend dat dit de Afro-Amerikaanse gemeenschap niet respecteert.

Park Eun Seok verontschuldigde zich voor 'Penthouse 3'-personage

Te midden van de racismekwesties ging Park Eun Seok naar sociale media en bood hij een formele verontschuldiging aan.

Op zijn officiële TikTok-account betuigde de 37-jarige acteur onmiddellijk zijn verontschuldigingen en legde uit dat zijn karakter niet bedoeld was om 'de Afro-Amerikaanse gemeenschap te schaden, te bespotten, te minachten of te ontmoedigen'.

'Het was meer bewondering voor de cultuur dan bespotting, maar nu ben ik me ervan bewust dat de benadering meer CA [culturele toe-eigening] was', eraan toevoegend dat de zet 'een verkeerde poging was voor karakterontwikkeling.'

Bovendien citeerde de post ook dat hij 'beter had moeten weten', aangezien hij ook een minderheid is.

Park Eun Seok sloot zijn verklaring af door zijn fans te bedanken voor het feit dat ze hem een ​​'kans hebben gegeven om te groeien in bewustzijn'.

Daarnaast vroeg hij fans ook 'het voordeel van de twijfel te geven' en legde uit dat hij 'de cultuur bewonderde en wilde 'zijn', niet opzettelijk spot.'

'Penthouse 3'-team reageert op racisme

Hiermee prezen fans en kijkers de oprechtheid van de acteur nadat zijn personage betrokken was bij een controverse; verschillende internetgebruikers wezen er echter op dat niet de acteur degene zou moeten zijn die zich verontschuldigt, maar het productieteam of het netwerk.

Kort na de verontschuldiging van Park Eun Seok op TikTok, loste een vertegenwoordiger van 'Penthouse 3: War in Life' de kwestie op en zei dat ze niet van plan waren 'een specifiek ras of specifieke cultuur te karikaturiseren'.

'Penthouse 3' Hoogtepunten

Nu het K-drama bijna de helft van het laatste seizoen heeft bereikt, zijn schokkende onthullingen en verrassende wendingen aan het licht gekomen.

Dit omvat de dood van Oh Yoon Hee (Eugene,) Joo Seok Kyung's (Han Ji Hyun) biologische moeder is Shin Su Ryeon, en tot slot, Logan Lee die de auto-explosie overleefde.

(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

VOOR HET GEVAL JE HET GEMIST HEBT: Uitzending van 'Penthouse 3' aflevering 8 geannuleerd om plaats te maken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio

KDramastars is eigenaar van dit artikel.

Geschreven door Geca Wills