Van wraakseries als 'Penthouse 3' en 'Taxi Driver' tot de nieuwkomer 'Lovers of the Red Sky', SBS noemde deze drie K-drama's als koplopers in 2021.

Volgens een Koreaanse media-outlet gaf het trio tijdens de uitzending consequent hoge kijkcijfers.

'Liefhebbers van de rode lucht'

(Foto: SBS)

Met slechts twee afleveringen bewees het nieuwe drama van Ahn Hyo Seop en Kim Yoo Jung, dat op 30 augustus werd uitgezonden, zijn dominantie nadat het zichzelf had gevestigd als het leidende drama op maandag- en dinsdagavond.Volgens Nielsen Korea oogstte de pilot-aflevering 'Lovers of the Red Sky' een gemiddelde landelijke kijkcijfers van 6,6 procent, gevolgd door een aanzienlijke stijging van 2,2 procent, tot een totaal van 8,8 procent landelijke kijkcijfers.

Het betekent alleen dat het historische drama een goede reputatie geniet van de volgende afleveringen.

VOOR HET GEVAL JE HET GEMIST HEBT: 'Lovers of the Red Sky' aflevering 2: Ahn Hyo Seop en Kim Yoo Jung herenigen na 19 jaar + drama leidt maandag-dinsdagavond slot

Voor het geval je de twee afleveringen hebt gemist, 'Lovers of the Red Sky' toont het leven van Hong Cheon Gi, gespeeld door Kim Yoo Jung, die optreedt als de enige vrouwelijke schilder van de dynastie, en Ha Ram, de blinde astroloog die een dubbelleven leidt .

In de laatste aflevering was de hereniging van het duo te zien nadat Cheon Gi haar gezichtsvermogen terugkreeg met de hulp van een godin; 19 jaar later realiseerde ze haar droom om een ​​van de gewilde schilders te worden.

Aan de andere kant zorgde het ongelukkige incident ervoor dat Ha Ram zijn gezichtsvermogen verloor. Bovendien leefde de boze geest op zijn lichaam.

Interessant is dat de komende aflevering de kwaadaardige persoonlijkheid van Ha Ram zal bevatten.

'Penthouse 3'

Penthouse 3(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

Het megahit-wraakdrama blijft vrijdagavond regeren met zijn intrigerende verhaallijn die de verrassende wendingen laat zien met de nooit eindigende wraak van de mensen in Hera Palace.

Zoals geciteerd door de outlet, bewees het SBS-drama zijn kracht in terrestrische kanalen met de hoogste kijkcijfers van 28 procent.

Hoewel 'Penthouse 3' tijdens het middenseizoen moeite had om de kijkcijfers op de eerste plaats te houden, slaagde het wraakdrama erin om terug te komen voor de langverwachte finale.

In aflevering 12 scoorde het wraakdrama een landelijke gemiddelde score van 17,5 procent en een piek van 20,5 procent, waarmee het het hoogste vrijdagavondprogramma is.

Bovendien citeerde Good Data Corporation dat de series van Uhm Ki Joon, Lee Ji Ah en Kim So Yeon in de derde week van augustus 2021 naar de tweede plek zijn geklommen als het meest buzzwaardige drama.

Naast de vele prestaties werd 'Penthouse: War in Life' geprezen als de drama's met de hoogste rating in de eerste helft van 2021 en bleef het tot het einde van het jaar dominant.

LEES VERDER: SBS bovenaan de lijst van meest gewaardeerde drama's + 'Penthouse'-trilogie en 'taxichauffeur' domineren de eerste helft van 2021

'Taxi chauffeur'

Taxi chauffeur(Foto: SBS Drama officiële Instagram)

Een andere wraakserie regeert de SBS-ranglijst met Lee Je Hoon's drama 'Taxi Driver'.

Nielsen Korea merkte eerder op dat het mystery crime-programma 16 procent als hoogste kijkcijfer behaalde via de uitzending.

Hoewel het in mei 2021 met succes werd afgerond, keert de show volgend jaar terug met seizoen twee.

Interessant is dat dezelfde castleden naar verwachting zullen verschijnen in 'Taxi Driver' seizoen 2.

Hiermee wilde de omroep het publiek een 'gegarandeerde box office hit' drama's bezorgen.

'SBS-drama's worden tegenwoordig het meest genoemd. Door een seizoenssysteem toe te passen, leiden we bovendien een gegarandeerde kassahit', legt een vertegenwoordiger uit.

VOOR HET GEVAL U MIST: Hit K-Drama 'Taxi Driver' met in de hoofdrol Lee Je Hoon bevestigd voor seizoen 2

KDramastars is eigenaar van dit artikel.

Geschreven door Geca Wills