Wil je de sfeer van de oude school voelen? We hebben je! Hier zijn enkele van de Koreaanse drama's waar de kijkers door de jaren heen van hielden en kijken.

Dit zijn de oude maar gouden Koreaanse drama's aller tijden

Koreaanse drama's(Foto: Klook) (Foto: Hancinema)

Volle zaal (2004)

Volle zaal(Foto: Dramabonen)

Heb je het nummer Gom Se Ma Ri of ook wel bekend als 'The Three Bears' gehoord? Een van Song Hye Kyo's iconische scènes in het romantische komediedrama 'Full House' uit 2004.

'Full House' is een van de pioniers in de geschiedenis van K-drama's. Het vertelt het verhaal van een vrolijke en optimistische aspirant-schrijver Han Ji Eun (gespeeld door Song Hye Kyo). Zonder dat ze het weet, verkopen haar vrienden haar huis om hun schulden af ​​te lossen. Op het moment dat ze thuiskomt, merkt Ji Eun dat er iemand in haar huis woont, totdat ze zich realiseert dat een populaire acteur, Lee Young Jae (gespeeld door Rain), haar huis heeft gekocht. Elkaar ontmoeten was het begin van hun niet zo gewone liefdesverhaal.Je moet ook op hun onmiskenbare natuurlijke chemie letten in dit drama. Chaotische maar toch zoete romantiek die je zeker af en toe om meer afleveringen zult vragen.

Elke aflevering is het uur waard

Prinses Uren (2006)

prinses uren(Foto: Amazon)

Een van de meest favoriete drama's aller tijden. 'Princess Hours' gaat over het verhaal van een gewoon middelbare schoolmeisje Shin Chae Kyung (gespeeld door Yoon Eun Hye), die wordt gedwongen te trouwen met de Koreaanse kroonprins Lee Shin (gespeeld door Ju Ji Hoon) vanwege een oude overeenkomst tussen hun grootvaders .

Het is een van de legendarische Koreaanse series die de aandacht van de kijker trok. Een combinatie van moderne en historische culturen in het decorontwerp en kostuums die mooi en aangenaam zijn voor de ogen van het publiek. Plus de pakkende en prachtige officiële soundtracks die ook verschillende weergaven in verschillende talen hadden. De liefdesroman tussen de hoofdpersonen gaf de beste impact en werd het meest effectieve deel van het verhaal.

Mijn meisje (2005)

(Foto: Hancinema)

Zelfs voordat Lee Dong Wook de harten van velen veroverde in het recordbrekende drama 'Goblin' uit 2016, bouwde hij al zijn ruwe maar lieve imago op in het romantische komediedrama 'My Girl' uit 2005.

Actrice Lee Da Hee speelde de rol van Joo Yoo Rin, een sprankelende en hardwerkende oplichter met een uitzonderlijk talent voor liegen. Als werkende vrouw met een achtergrond in het spreken van verschillende talen en goed in het nadoen van zichzelf, werd ze ingehuurd door Seol Gong Chan, gespeeld door Lee Dong Wook, een knappe en serieuze zakenman, om zijn nepneef te zijn om de gunst van zijn grootvader te verlenen . Maar naarmate ze blijven samenwerken, wordt het moeilijker omdat ze speciale gevoelens voor elkaar krijgen.

'My Girl' heeft veel geestige en humoristische dialogen, die je niet kunt stoppen om te kijken op het moment dat je al aan de eerste aflevering bent begonnen. Het is een uniek Koreaans drama dat bekend staat om zijn perfecte mix van romantiek en komedie.

Koffieprins (2007)

(Foto: MBC)

Een andere serie actrice Yoon Eun Hye, waarin ze de rol speelde van Go Eun Chan, die vanwege haar jongensachtige uiterlijk vaak wordt aangezien voor een man. 'Goblin'-acteur Gong Yoo speelde het personage van Choi Han Gyul, hij huurt Eun Chan in om in zijn café te werken, wetende dat ze een man is. Terwijl ze bijna elke dag samenwerken, beginnen ze gevoelens voor elkaar te ontwikkelen. Choi Han Gyul is zich er nog steeds niet van bewust dat de persoon voor wie hij speciale gevoelens heeft eigenlijk een meisje is.

Dit is een van de unieke verhalen in de geschiedenis van K-drama. Bovendien ziet de chemie tussen Gong Yoo en Yoon Eun Hye er heel natuurlijk uit en je kunt je gewoon niet verstoppen om die vlinders in je buik te voelen terwijl je hun romance op het scherm bekijkt.

Liefhebbers in Parijs (2004)

Liefhebbers in Parijs(Foto: Cosmo Ph)

Het vertelt het verhaal van Kang Tae Young (gespeeld door Kim Jung Eun), een dochter van een filmregisseur en een aspirant-filmmaker die in Parijs studeert. Om rond te komen werkt ze voor Han Gi Ju (gespeeld door Park Shin Yang) als huishoudster. Gi Ju is een gescheiden en rijke zakenman. Hij neemt Kang Tae Young mee als date tijdens zijn zakenfeest om indruk te maken op zijn collega's en andere zakenlieden, maar het geluk is niet in hun voordeel, ze staan ​​op slechte voet. Maar het lot wil dat ze elkaar ontmoeten, en dus wanneer ze eindelijk in Seoul aankomen, kruisen hun paden elkaar opnieuw en beginnen ze samen een nieuwe reis te delen en beginnen ze gevoelens voor elkaar te ontwikkelen.

Dit zijn enkele van de Koreaanse drama's waarmee het allemaal begon. Het opkomende succes van Koreaans entertainment in verschillende delen van de wereld gaf de industrie de kracht om de geschiedenis en cultuur van Korea te laten zien. Van uitzonderlijke scripts tot opmerkelijke acteerprestaties van de acteurs, Koreaanse drama's zijn een van de belangrijkste dingen waar kijkers en fans enthousiast naar uitkijken.

Lees ook: Februari 2021 K-Drama's: hier zijn dramapremières om te anticiperen op deze liefdesmaand

Waar kijk je naar uit tussen deze oude romantische komedieseries? Deel uw opmerkingen met ons!

Houd je tabbladen hier op Kiltandkeeley open voor meer K-Drama, K-Movie en nieuws en updates over beroemdheden.

Kiltandkeeley is eigenaar van dit artikel.


Geschreven door Shai Collins.