Kim Ok Bin haalde dit jaar niet alleen het nieuws voor haar optreden in het 50-delige drama 'Yoona's Street', maar ze haalde opnieuw de krantenkoppen toen werd onthuld dat ze een relatie had met co-ster Lee Hee Joon. Het koppel bevestigde hun relatie kort nadat het drama in november eindigde.

'Hij werd aanbeden door iedereen op de set', zei ze in een interview met TenAsia.

Kim won een APAN-prijs voor haar optreden in 'Yoona's Street', het titelpersonage van Kang Yoo Na, de dochter van een zakkenroller. Ze trainde voor haar rol door lessen te volgen bij een voormalige zakkenroller.Hier zijn nog enkele feiten die je misschien wilt weten over deze getalenteerde actrice.

1. Ze moet hard werken om er onaantrekkelijk uit te zien. De directeur van 'Yoona's Street' deed zijn best om te voorkomen dat ze er op haar best uitzag. Hij liet haar karakter geen mooie kleren dragen.

'Hij liet me niet eens een jasje dragen zoals iedereen dat draagt', zei ze. 'Hij zei dat ze me te goed stonden. Hij liet me ook geen valse wimpers dragen en er mocht niets gebrandmerkt worden. Tegen het einde had ik niets meer om aan te trekken.'

Maar het niet te veel make-up dragen was oké omdat ze het niet leuk vindt om het op te doen.

2. Ze heeft vechtsportvaardigheden, heeft Hapkido en Taekwondo gestudeerd en muay-hun en boksen beoefend.

3. Ze stopte met school, maar niet omdat ze het niet bij kon houden of het niet leuk vond. Haar IQ is gemeten op 141.

Ze stopte omdat ze besloot haar onderwijsbudget te besteden aan het betalen van de school van haar zus. Nadat ze op 19-jarige leeftijd debuteerde, zorgde ze voor haar twee zussen, die haar naar Seoul volgden. Haar tweede zus was een student aan de universiteit en de jongste was een middelbare scholier.

4. Ze won acteerprijzen voor haar eerste film. Ze maakte haar debuut in een online schoonheidswedstrijd en werd ondanks weinig ervaring gecast als een van de drie hoofdrolspelers in de film 'Voice'. Ze won Best New Actress awards bij de Blue Dragon Film Awards en Baeksang Arts Awards.

5. Ze speelde een getrouwde vrouw die betrokken was bij een vampier in de horrorfilm 'Thirst' van Park Chan Wook uit 2009. De film werd door Time Magazine omschreven als een 'mad love story'. Horrorfilms zijn niet haar favoriete genre. Ze geeft de voorkeur aan komedies.

De 27-jarige actrice is ook te zien in de film 'Minority Opinion' uit 2014. Haar laatste drama voor 'Yoona's Street' was 'The Blade and The Petal'.