Lee Min Ho en Park Shin Hye filmden niet alleen enkele scènes uit 'The Heirs' in Californië, maar het drama is meer Amerikaans dan je zou denken.

'The Heirs' is het eerste kdrama dat door een Amerikaans bedrijf wordt gecoproduceerd. Het is een coproductie tussen Hwa & Dam Pictures en de Amerikaanse online distributeur van veel kdrama-magie, DramaFever.

'We kwamen aan boord als coproducent omdat we de productie hielpen bij het vinden en veiligstellen van financiering, en onze betrokkenheid had inderdaad iets te maken met de opnames in LA', zegt Martina Lee van DramaFever.De serie gaat deze week in première in de VS, Canada en Latijns-Amerika, alleen op DramaFever. De eerste aflevering gaat op 9 oktober internationaal in première op SBS. Elke volgende week zullen SBS en DramaFever twee opeenvolgende afleveringen uitzenden voor een totaal van 10 weken.

Liefhebbers van Kdrama zullen in de toekomst wellicht meer coproducties te zien krijgen.

'In de komende maanden, en zeker in 2014, zullen we meer originele programma's voor web en uitzendingen ontwikkelen en co-produceren', zegt Suk Park, medeoprichter en co-CEO van DramaFever. 'We zijn verheugd om samen te werken met zo'n prominent internationaal productieteam als Hwa & Dam Pictures bij onze eerste stap naar originele inhoud.'

Betekent meer Amerikaanse betrokkenheid bij kdrama's dat Amerikaanse fans meer van de acteurs zullen zien?

Het is mogelijk. Hoewel de acteurs momenteel aan het filmen zijn in Korea en niet meteen plannen hebben om terug te keren naar de VS, is een toekomstig promotioneel optreden mogelijk.

'Misschien hebben we een paar verrassingen in petto,' zei Martina Lee.

In het drama over de rijke leerlingen van een eliteschool valt de rijke erfgenaam Lee Min Ho voor een arm meisje, gespeeld door Park Shin Hye. De cast bestaat ook uit Krystal, Kang Min Hyuk, Kim Ji Won, Choi Jin Hyuk, Im Joo Eun, Kang Ha Neul en Park Hyung Sik van f(x). Kim Eun Sook, die 'Secret Garden' en 'Gentleman's Dignity' schreef, is de scenarioschrijver. Kang Hyo Shin, die 'Tazza' en 'Midas' regisseerde, is de regisseur.

Lee Hong Ki van FT Island heeft zich onlangs aangemeld om te zingen op de OST en meer sterren zullen zeker meedoen.

Als een Amerikaans bedrijf ooit een drama zou gaan coproduceren, zou dit zeker een geweldig bedrijf zijn om mee te beginnen. De belangstelling is al zo groot. En DramaFever is goed bekend bij Amerikaanse fans. Het heeft een toegewijd publiek gevonden in het buitenland, met fans die niet minder gepassioneerd zijn dan die in Korea. Een diverse groep kijkers, van wie 85 procent van niet-Aziatische afkomst, deze internationale fans hebben Koreaanse drama's ontdekt, mede dankzij de toegenomen beschikbaarheid van drama's en hun online fangemeenschappen.