Comedienne Jenna Marbles zal een wekelijkse popmuziekshow hosten op SiriusXM met de titel 'The YouTube 15'.

De show zal draaien op het SiriusXM Hits 1-kanaal en zal de beste opkomende en breakout-nummers bevatten op basis van YouTube-gegevens van de vorige week geselecteerd door SiriusXM, volgens Verscheidenheid .

Marbles, wiens echte naam Jenna Mourey is, werd gekozen om 'de stem van de YouTube-gemeenschap volledig vast te leggen'.De online sensatie heeft 13,4 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal en haar video's zijn naar verluidt meer dan 1,5 miljard keer bekeken.

'Ik ben ongelooflijk opgewonden om met SiriusXM in een nieuw medium te werken. Ik denk dat we een heel coole show gaan maken, en ik ben vereerd dat ze mij hebben uitgekozen om het te doen', aldus de 27-jarige Marbles.

'The YouTube 15' wordt gelanceerd op 11 juli, volgens deadline.com .

De komende show zal toppopartiesten bevatten, waaronder Katy Perry, Maroon 5, One Direction, Jason Derulo en Imagine Dragons, samen met opkomende artiesten.

'Ons landelijke publiek stemt af op SiriusXM Hits 1 als de thuisbasis van de beste popmuziek en de eerste plaats om nieuwe artiesten en nieuwe muziek te spelen. Met 'The YouTube 15' gaan we nog verder met die belofte van het ontdekken van muziek, door nummers die van YouTube komen rechtstreeks in de auto te leveren en ook via de SiriusXM-app voor smartphones en tablets', aldus Scott Greenstein, SiriusXM's president en chief content officer.

YouTube-directeur van muziekpartnerschappen, Vivien Lewit, heeft soortgelijke gedachten geuit als Greenstein over het nieuwe project.

'YouTube gaat in wezen over het verbinden van fans met hun favoriete makers en artiesten, altijd en op elk apparaat dat je gebruikt. Daarom werken we aan 'The YouTube 15' met onze vrienden bij SiriusXM, die ons doel delen om geweldige nieuwe muziek te ondersteunen van de bekende artiesten en opkomende sterren van vandaag', aldus Lewit.